TV-kanaler för fotbolls EM

EM 2016 kommer locka tusentals människor till Frankrike för att uppleva mästerskapet på plats men det är ingenting emot hur många som kommer följa matcherna via Tv:n hemma i soffan, ute på puben eller via mobilen och läsplattan. Miljoner av tittare, världen över kommer att sitta bänkade när Tyskland, Spanien, England och de andra lagen gör upp om titeln som Europas bästa fotbollsnation. I Sverige är självklart intresset enormt och alla vill vi se vad Zlatan Ibrahimovic och grabbarna kan åstadkomma i en tuff grupp med Belgien, Italien och Irland.

Tv-rättigheterna för EM 2016 ligger denna gång hos SVT och TV4-gruppen. Man kommer dela på uppgiften att visa mästerskapet för det svenska folket och samtliga matcher kommer vara inrammade med studio, försnack och eftersnack.

Öppningsmatchen mellan Frankrike och Rumänien, Sveriges avgörande gruppspelsmatch samt finalen kommer alla att sändas i TV4. Lasse Granqvist tillsammans med expertkommentatorn Jens Fjellström kommer att leda oss igenom den stora finalen på Stade de France den 10 juli.

Se till att inte missa en enda höjdpunkt av detta stjärnspäckade EM, kika in nedan för full tablå över samtliga matcher!

Här ser du EM 2016:

Kvartsfinaler

30 juni 21:00 Polen – Portugal Stade Vélodrome Marseille
1 juli 21:00 Wales – Belgien Stade Pierre Mauroy Lille
2 juli 21:00 Tyskland – Italien Stade de Bordeaux Bordeaux
3 juli 21:00 Frankrike – Island Stade de France Saint-Denis

 

Semifinaler

6 juli 21:00 Portugal – Wales Stade de Lyon Lyon
7 juli 21:00 Tyskland – Frankrike Stade Vélodrome Marseille

 

Final

10 juli 21:00 PortugalFrankrike Stade de France Saint-Denis