Toulouse

toulouse

Om Toulouse

La Ville Rose den rosa staden som Toulouse även kallas är Frankrikes fjärde största stad. Toulouse tillhör en av Frankrikes äldre städer där de för människorna börja bosätta sig 100-tals år innan Jesus Kristus födelse. Toulouse har blivit huvudstaden för den europiska flygindustrin och dessutom hittar Europas största rymdcentrum här. Toulouse är känt för sitt enorma och prestigefulla universitet där det studera cirka 100 000 studenter.

Toulouse anses av många fransmän och fransyskor att vara den absolut bästa platsen att bo på i hela Frankrike. Toulouse har ett härligt utbud av arkitektur, mat, människor i rörelse, den vackra floden Garonne som mynnar ut i Medelhavet.

Toulouse’s historia

Långt innan Romarna slog sig ner i den vackra staden var Toulouse en strategisk handelsplats mellan Spanien, Italien och resten av Gallien. Under den romerska kejsaren Augustus var Toulouse en viktigt stad för de administrativa samt att et militärt centrum för hela Narbonne provinsen. Många av byggnaderna du ser i Toulouse idag låg Gallo-Romarna bakom.

Toulouse har enormt många vackra byggnader och en fantastiskt arkitektur. Kändast av dem alla är Place du Capitole som är ett stadshus i dagsläget. Du hittar även andar överdådiga byggnader, Operahus och konserthallar. Ryggraden i Rom är fortfarande de romerska Cardo. Det vill säga att nord till syd där du kan hitta underbara byggnader utan att behöva ta dig fram med lokaltrafik eller bil.

Sevärdheter i Toulouse

  • Toulouse-Lasbordes flygplats: Toulouse är ett centurm för ny teknik och vetenskap. Här kan du besöka ett rymdpark. Du kan besöka månen precis som en riktigt astronaut, du kan besöka en kopia av rymdstationen Mir. Denna spännande och roliga rymdpark är något som passar alla åldrar.
  • Carmes marknaden: Det härliga torget där du ser vackra byggnader vart du en vänder dig. Här hittar du ett enormt utbud av fantastisk mat.
  • Quai de la Duarade: Blicka över Garonne floden och se alla underbara och vackra byggnader och broar. Pont Saint-Pierre och Pont-Neuf broar, Hôtel Dieu Saint Jacques och Château d’Eau vattentorn alla bidrar till en magnifik utsikt över den vackra “Ville Rose”.
  • Naturhistoriska museum: Jardin des Plantes botaniska trädgårdar, Jardin Royal and Grand-Rond är stadens centrum grönområden. Beläget mellan dessa tre fantastiska parker hittar du naturhistoriska museum.

Fotbolls-EM 2016 i Toulouse

I Toulouse kommer du kunna beskåda matcherna på Stadium Municipal de Toulouse som du kan läsa mer om här. Det kommer vara lag från grupp B, D och E som kommer spela sina matcher här. essutom kommer du kunna se en 16-dels final i Toulouse. För dig som gillar fantastisk kultur och enormt vacker arkitektur så borde du hålla tummarna att Sverige får spela en match här. Toulouse är en fantastisk stad som erbjuder dig allt du drömmer om när du tänker på Frankrike.

Avstånd till andra EM städer:

Bordeaux – 245 kilometer
Marseille – 405 kilometer
Lyon – 540 kilometer
Saint-Etienne – 540 kilometer
Nice – 570 kilometer
Paris – 680 kilometer
Saint-Denis – 695 kilometer
Lens – 880 kilometer
Lille – 895 kilometer

EM-matcher i Toulouse

13 juni

Spanien – Tjeckien

Stade de Toulouse Avspark: 15:00

17 juni

Italien – Sverige

Stade de Toulouse Avspark: 15:00

20 juni

Ryssland – Wales

Stade de Toulouse Avspark: 21:00

26 juni

Åttondelsfinal 6

Stade de Toulouse Avspark: 21:00