Lagkollen | Sverige

sweden-team-2

Sverige med ärofyllda medaljer

Sverige med sina knappa 10 miljoner invånare har sett till antalet invånare, tagit några fina medaljer genom åren. Eller vad sägs om 1 OS guld 1948, 2 OS brons 1924 och 1952, 2 VM brons 1950 samt 1994, och inte minst 1 VM silver, inkasserat på hemmaplan 1958.

Landslaget hade sin storhetstid från 40- till 50-talet och tog då hela 4 medaljer vilket svenska befolkningen kan glädjas åt. Däremot har laget inte vunnit något sedan storsuccén och VM bronset, 1994 i USA.

Lars Lagerbäck ledde laget till 2 VM och 3 EM slutspel under sina 10 år som förbundskapten. Efter att ha missat kvalet till VM 2010 i Brasilien, fick han sparken till förmån för nuvarande förbundskapten, Erik Hamrén.

Hamréns chans att sluta på topp

Med Hamrén vid rodret har svenska landslaget inte nått några högre höjder direkt. Det har endast blivit ett slutspel, EM 2012 i Polen och Ukraina, där laget åkte ut efter 1 seger och 2 förluster.

Årets EM slutspel blir Hamréns andra och de svenska fansen hoppas på en succé. Lagerbäck som vid svenska sidlinjen tagit laget till 5 slutspel, kan i efterhand tyckas ha gjort en succé i jämförelse med Hamrén, som med nöd och näppe tog Sverige till fotbolls EM 2016.

I februari bekräftade dessutom Lars-Christer Olsson i Fotbollsförbundets styrelse, att Erik Hamrén lämnar jobbet efter sommarens fotbollsfest i Frankrike, oavsett resultat. Detta blir alltså Hamréns sista chans att göra intryck på svensk fotboll.

Hur Hamrén formar laget och ifall det blir en svensk succé eller flopp i sommar får vi reda på när Sverige tar emot Irland i EM premiären.

Sverige i svår grupp i fotbolls EM 2016

De svenska grabbarna spelar i grupp E och ställs mot Irland, Italien och Belgien i skriven ordning. Storfavoriter i gruppen är Belgien följt av Italien, Sverige och till sist Irland.

Sverige börjar spela mot gruppens lägst rankade lag, följt av Italien och avslutningsvis gruppfavoriten Belgien. Det är ett bra spelschema trots tufft motstånd där laget har chans att redan i början ta de avgörande poängen.

Zlatan och kompani, inleder fotbolls EM 2016 mot Irland den 13:e juniStade de France i Paris. Något som kan komma att gynna Sverige genom resan mot ett framgångsrikt EM slutspel.

En vinst är högst möjligt och Sverige får med sig 3 viktiga poäng, samt ett självförtroende inför nästa match mot Italien och till sist Belgien. Med lite flyt kan Sverige ha avancerat redan efter 2 omgångar och undvika ett stressigt avgörande mot favoriterna Belgien.

Det belgiska landslaget är ett motstånd beståendes av stora stjärnor på framfart och bör vinna gruppen. Italien är däremot inte lika självklara till avancemang och helt klart ett lag med mycket att jobba på. Därför kan Sverige med rätt formation, prestation och en Zlatan i form, knipa åt sig andra platsen i gruppen.

I fotbolls EM 2016 vill de svenska fansen se en presterande Zlatan Ibrahimovic och ett Sverige som bara ska plocka 3 poäng i premiären. Gör Sverige det, kan vi vänta oss en fin sommar som dessutom avslutas med OS i Brasilien.

 

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: