Svenskar i Europa | Victor Nilsson Lindelöf

En kandidat för sommarens EM?

Victor Nilsson LindelöfVi var många som förfördes av det unga, entusiastiska och spännande U21-landslaget som förra sommaren tog oss med storm när dom spelade hem ett EM-guld nere i Tjeckien. Intresset var enormt och växte hela vägen fram till finalen, ibland gick det nästan VM 94-vibbar genom vårat avlånga land. Match efter match visade dom hur ett starkt kollektiv och en bra lagsammanhållning kan räcka nog så långt som skickliga individualister. Den här veckan gräver vi djupare och kollar på en av de mest framstående spelarna i det svenska laget, han som inte ens var tänkt att vara med men fick blixtinkallas efter att skador ställt till det, Victor Nilsson Lindelöf.

U21-EM i Tjeckien

Vi var inte många som hade koll på Victor Nilsson Lindelöf innan sommarens U21-EM och inte är väl det konstigt. Han var till en början inte ens tänkt att delta, men efter att Emil Krafth skadat sig fick han med kort varsel ta plats i truppen. Detta skulle visa sig bli en succé då Victor kom att bli en av lagets stora stjärnor! Han visade prov på högklassigt försvarsspel, bra spel med fötterna och en stor mognad i sitt spel.

Benfica & Champions League

I portugisiska klubblaget SL Benfica, en av de bästa talangfabrikerna har han varit sedan säsongen 2011-2012 efter att ha lämnat Västerås SK. Han har länge hållit till i ungdomslagen och senare reservlaget men till denna säsong har han på allvar börjat kämpa om platserna i A-laget. Sedan början av 2016 har Victor Nilsson Lindelöf i stort sett varit ordinarie i Benficas backlinje, både som ytterback men också som mittback där han gjort det mycket bra. Att som 21-åring spela mittback i ett Benfica ute i Champions League är ingen dålig bedrift, kan formen fortsätta på den inslagna vägen kan Victor Nilsson Lindelöf mycket väl vara en joker i Hamréns trupp till sommarens EM-slutspel i Frankrike. Vi hoppas få se mer av “Iceman” både i blågult och i Champions League!

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with:

Leave a Comment