Svenskar i Europa | Robin Quaison

Robin QuaisonRobin Quaison, 22 år gammal och redan hemmahörande i Palermo i Italienska Serie A. Det är en imponerande resa den stockholmsfödda bolltalangen har gjort och vid en sådan ung ålder så finns det inga gränser för hur bra han kan komma att bli. Fortsätt läsa våran serie Svenskar i Europa för att ta reda på mer om alla svenska talanger som finns där ute i de europeiska proffsklubbarna!

Ordinarie som 18-åring i AIK

AIK har alltid varit Robin Quaisons lag och det var också där han började spela som liten. Hans professionella karriär började när han 2011 blev utlånad till Väsby United, numera AFC United. Efter en genomförd säsong i division 1 så var det sedan dags att testa vingarna i AIK och Allsvenskan. Debuten i den Svenska högstaligan skulle visa sig bli en succé och Robin Quaison var i stort sett ordinarie under hela säsongen, en säsong där han dessutom lyckades göra två mål ifrån sin offensiva mittfältsposition. Denna säsong innebar även spel i Europa för honom och AIK då man lyckades ta sig till gruppspelet i Europa League. Väl där ställdes man mot lag som Napoli ifrån Italien och Holländska PSV Eindhoven.

Säsongen 2013 blev än bättre för Robin Qauison som verkligen slog sig in i startelvan på riktigt och var en av de mer framstående spelarna i AIK. 4 mål blev det på totalt 23 framträdanden och Robin Quasion blev snabbt en av de mest uppvaktade spelarna i Allsvenskan. Intresse fanns från bland annat England och specifikt klubbar som Stoke City och QPR. Det hela slutade dock med att han under sommaruppehållet säsongen 2014 genomförde en flytt till Italienska Palermo där han nu spelar tillsammans med Oscar Hiljemark.

Svenska landslaget och Palermo

Under sin första säsong så gjorde Robin Quaison en stark insats. Trots att det blev en del tid på bänken så hann han ändå med att göra två mål vilket får ses som mycket bra för en då 21-årig ny spelare från Allsvenskan. Säsongen 2015/16 har vart en ännu större succé då han fått starta en stor del av matcherna och hyllats av många italienska tidningar för sin exceptionella speluppfattning. Tillsammans med Oscar Hiljemark har Robin Quaison många gånger hittat en bra kemi på planen vilket hjälpt honom till den rollen han har idag i klubben.

Robin Quaison var även med och spelade i förra sommarens U21-EM där Sverige mycket imponerande gick hela vägen till final för att senare vinna hela turneringen. Trots att det mestadels blev bänken för Quaison så var han många gånger otroligt användbar att slänga in som ett extra vapen i offensiven för att luckra upp motståndarnas försvar.

Trots att spel i sommarens EM i Frankrike inte är aktuellt så kommer vi med största sannolikhet få se Robin Quaison i landslaget inom en snar framtid. Med en otrolig teknik och en speluppfattning utöver det vanliga så kan Quaison mycket väl komma att bli en spelare som det svenska landslaget saknat under en lång tid.

 

Se Robin Quaisons drömmål mot Manchester United här!

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: