Svenskar i Europa | Ludwig Augustinsson

LudwigLudwig Augustinsson, ett av Sveriges absolut mest lovande framtidslöften har med en ålder på 21 år haft en raketkarriär så här långt! Med en stark säsong bakom sig upptill det U21-guld i EM som hämtades hem från Tjeckien förra sommaren så kan Ludwig Augustinsson helt klart vara ett namn för den svenska truppen till mästerskapet i Frankrike.

Tre säsonger – Tre klubbar

Efter att ha tillbringat alla sina unga år i Brommapojkarnas ungdomslag tillsammans med spelare som till exempel John Guidetti och Simon Tibbling så var det säsongen 2012 som den ordinarie platsen i A-laget beslagtogs och det var dags för debuten i Allsvenskan. Som 17-åring spelade Ludwig Augustinsson i stort sett samtliga matcher under säsongen.
2013 var det dags för en flytt till IFK Göteborg, där fick han dock en tuff start när två tunga skador höll honom borta större delar av säsongen. Andra säsongen fick Ludwig Augustinsson det genombrott som man väntade sig då han spelade nästintill alla matcher för att senare också tas ut i Årets Allsvenska Lag. Succén ledde till att FC Köpenhamn fick upp ögonen för vänsterbacken och i början av 2015 blev övergången till den danska klubben bekräftad.
I FC Köpenhamn var Ludwig Augustinsson tänkt att ta över efter landsmannen Pierre Bengtsson vars kontrakt var utgående. Framgångarna lät inte vänta på sig utan redan i sin första ligamatch stod Augustinsson för en drömdebut med en assist och ett mål i lagets 2-0 seger.

EM-guld och intresse från storklubbar

Efter en mycket framgångsrik första säsong hos den danska storklubben så var det dags för sommarens U21-EM i Tjeckien. Ett mästerskap där Ludwig Augustinsson visade upp sig från sin allra bästa sida, genom att erbjuda både en solid defensiv men kanske framförallt stora kvalitéer i offensiven. Inte sällan kom han upp längs vänsterkanten för att understödja anfallet. Mästerskapet slutade med ett EM-guld och en uttagning i Turneringens Lag. Insatsen i Tjeckien, tillsammans med den starka säsongen i klubblaget gjorde att rykten om att lag som till exempel Liverpool var intresserad tog fart. Ludwig Augustinsson blev kvar i FCK och där har han hållit fast vid sin fina form och det känns numera högst osannolikt att han spelar kvar i Danmark även nästa säsong. Vad som dock känns säkert är att han kommer vara en av de mest aktuella ytterbackarna för den svenska truppen inför sommarens EM i Frankrike.

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: