Svenskar i Europa | Alexander Milosevic

milosevic
Alexander Milosevic startade sin professionella karriär i Vasalunds IF för att sedan 2011 skriva på för klubben som alltid legat honom närmast hjärtat, nämligen AIK. Efter att ha representerat Sverige i samtliga ungdomslag så var han i sommar med och plockade hem det mycket uppmärksammade U21-guldet i Tjeckien.

Ordinarie redan första säsongen

Redan under sin första säsong så fick en ung Alexander Milosevic debutera för AIK, laget som han alltid stöttat som barn. Det var efter att den annars så givna Per Karlsson skadat sig under försäsongen, som Alexander fick täcka upp och som han gjorde det! 28 matcher blev det i allsvenskan och han fick många fina betyg för sina insatser. I unga år spelade Alexander Milosevic länge som anfallare, sedan som central mittfältare för att slutligen ta klivet ner i backlinjen. Detta är en av anledningarna till att han snabbt fått beskrivningen som en mycket spelskicklig försvarare som samtidigt är otroligt brytningssäker och duktig på att läsa spelet.

Besiktas och U21-guld

Efter fyra mycket framgångsrika säsonger i AIK så var det dags för vad som skulle komma att bli ett mer än lyckat mästerskap för Sveriges U21-lag. EM spelades i Tjeckien och Alexander Milosevic var en given pjäs i det svenska laget. Som många vet så slutade turneringen i succé och man stod som mästare efter att ha slagit Portugal på straffar i finalen, där Victor Nilsson Lindelöf slog in den sista och avgörande straffen.

Alexander Milosevic som vid denna tidpunkt lämnat för spel i den turkiska ligan och Besiktas hade det långt ifrån lika lätt i klubblaget som i landslaget. Det blev få matcher och han fick aldrig chansen att på riktigt visa upp sig. Detta ledde till att han i januari 2016 lånades ut till tyska Hannover i jakten på en plats till sommarens EM i Frankrike.

Hopplöst sist i Bundesliga

Efter att ha anlänt till Hannover så har Alexander Milosevic varit mer eller mindre ordinarie i startelvan. Hannover har dock gått otroligt tungt hela säsongen och ligger i skrivande stund med god marginal sist i Bundesliga. Att man åker ur efter denna säsong ses allt mer som en självklarhet. Det är bara att hoppas på att Alexander Milosevic kan få fortsatt förtroende trots lagets dåliga form, för att chansen till en plats i Sveriges kommande EM-trupp ska vara fortsatt möjlig!

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: