Stjärnkollen | Lorenzo Insigne

Italiens stjärna i EM - Lorenzo Insigne


Ålder: 24 år

Position: Ytterforward / Offensiv mittfältare

Landslag: Italien

A-landskamper: 8

Landslagsmål: 2

Nuvarande klubb: Napoli, 2:a plats i Serie A

Matcher / mål i nuvarande klubb: 125 matcher, 22 mål

Meriter: Serie B, Italienska Cupen, Italienska Supercupen, Serie Bs bästa spelare, Italienska Cupens skytteligavinnare


Lorenzo Insigne är född den 4:e juni 1991 och är i och med Marco Verrattis skadefrånvaro, Italiens största stjärna i fotbolls EM 2016. Insigne inledde sin karriär i Napolis ungdomsakademi när han var 14 år gammal. Där spelade Insigne i 3 år innan han spelade sin första match för Napolis A-lag. Till säsongen 2010/2011 blev han utlånad till Foggia som spelar i italienska tredje ligan. Som 18 åring gjorde han 19 mål på de 33 matcher han spelade. Efter en lyckad säsong i Foggia blev Insigne på nytt utlånad, denna gång till Pescara, säsongen 2011/2012. Efter ungefär samma snitt i Pescara och Serie B, med 18 mål på 37 matcher blev han utnämnd till Serie Bs bästa spelare 2011/2012. Efter succén i Pescara återvände han till Napoli och har sedan dess spelat för den Italienska storklubben.

Insigne har tillhört Napoli under hela sin proffskarriär och den tekniskt kvicke ytterforwarden har fram tills idag spelat 125 matcher och gjort 22 mål för andra placerade serie A laget. I år har Insigne verkligen blommat ut till en storstjärna där han gjort 12 mål och 10 assist på 36 matcher för sitt Napoli.

Efter succén i Serie B fick Insigne även göra debut i Italiens A-landslag i VM kvalmatchen mot Malta, den 11:e september 2012. Insignes första av 2 landslagsmål kom mot Argentina i en 1-2 förlust i Rom. Sedan debuten i landslaget har Insigne hunnit med 8 matcher och 2 mål. Det är därmed ingen rutinerad spelare som får axla rollen som Italiens stjärna i EM, det är däremot en teknisk och enormt talangfull spelare som kan komma att överraska i sommar.

Insigne får ingen mjukstart på EM 2016, istället är det stormöte mot Belgien redan i den första omgången. På Stade de Lyon i Lyon spelas matchen som får ses som ett av EM gruppspelens största matcher. Därefter är det dags för Sverige och bland andra Victor Nilsson Lindelöf och Andreas Granqvist i backlinjen att ställas mot Insignes kvalitéer när Italien möter Sverige på Stade de Toulouse i Toulouse den 17:e juni.

Insigne är den största stjärnan i Italien i Verrattis frånvaro och därför får hans prestationer betraktas som framgångsreceptet för Italiens existens i fotbolls EM 2016.

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: