Stjärnkollen | Jonny Evans


Ålder: 28 år

Position: Försvarare

Landslag: Nordirland

A-landskamper: 41

Landslagsmål: 1

Nuvarande klubb: West Bromwich Albion, 13:e plats i Premier League

Matcher / mål i nuvarande klubb: 16 matcher, 1 mål

Meriter: Championship, Premier League (3), Engelska Liga Cupen (2), FA Community Shield (4), Klubblags VM


Jonny Evans är född 3:e januari 1988 och är Nordirlands största stjärna i EM 2016. Evans är det enda välkända namnet vi finner i Nordirlands EM trupp.

28 åringen inledde sin senior karriär 2006 i England och Manchester United efter en uppflyttning från akademin. Från Manchester United blev han sedan utlånad till Royal Antwerp i Belgien efter tuff konkurrens om speltid i storlaget. Efter endast en halv säsong i Belgien blev han utlånad till Sunderland i januari och hjälpte laget vinna Championship och avancemang till Premier League. Efter ytterligare en säsong på lån i Sunderland återvände Evans till Manchester, där han spelade fram tills förra säsongen.

Evans tillhörde Manchester United i 9 säsonger, från 2006 till 2015 och gjorde 131 framträdanden samt 4 mål. Inför den här säsongen skrev han på för West Bromwich Albion. I West Bromwich är han lagkamrat med Sveriges mittback Jonas Olsson som slåss för en plats i Sveriges startelva till EM.

Den nordirländske försvaren har den här säsongen endast spelat 16 matcher och gjort 1 mål för West Bromwich Albion. I landslaget har det däremot blivit mer speltid, där han sedan debuten 2006 spelat 41 matcher och gjort 1 mål.

Utöver Jonny Evans så tillhör de nordirländska spelarna inga storklubbar och det kan komma att straffa sig för Nordirland i fotbolls EM 2016. För att Nordirland ska ha en chans att vinna matcher i sommarens EM slutspel, behöver Evans och hans kollegor i försvaret prestera på topp. Evans kommer ställas på stora prov i Frankrike, då han ställs mot spelare som Lewandowski, Özil, Müller.

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: