Stade Geoffroy Guichard

Stade Geoffroy Guichard

Arenanamn: Stade Geoffroy Guichard
Smeknamn: Le Chaudron Vert
Stad: Saint-Étienne, Frankrike
Typ av arena: Multifunktionsarena
Kapacitet: 42 000 åskådare
Underlag: Gräs
Invigdes:  1931
Hemmalag: AS Saint-Étienne

Stade Geoffroy Guichard – Den gröna kitteln

Stade Geoffroy Guichard även kallad den gröna kitteln invigdes 1931 och har fått sitt namn av efter grundaren av Casino som är en snabbköp i Frankrike. Stade Geoffroy Guichard ligger norr om stadens centrum och arenan är byggd på gamla gruvtunnlar och ligger bredvid den gamla stålfabriken. Bakåt i tiden var röken från anläggningens skorstenar kända för att glida över planen därav namnet kitteln.

Under år 1956 inför byggdes arenan om och då togs löparbanorna bort vilket gjorde att publiken kom närmare fotbollsplanen. Inför Fotbolls-EM 1984 så renoverades arenan på nytt och detsamma gällde för Fotbolls-VM 1998. Stade Geoffroy Guichard är känd för att ha fyra separata bestånd och har inför fotbolls-EM 20016 renoverats om vilket innebär att ta sätts tak runt hela arenan så den blir modernare samt att de kommer utöka publikkapaciteten. Med andra ord har arenan genomgått en renovering inför varje stort mästerskap.

Stade Geoffroy Guichard är till vardags hemmaarenan för Ligue 1-klubben AS Saint-Étienne.

Du kan läsa mer om staden Saint-Étienne här.

Grupppspel

På Stade Geoffroy Guichard i Saint-Étienne kommer lag från grupp B, D och F att spela och dessutom kommer du kunna se en 16-dels final här.

Matchtider på Stade Geoffroy Guichard:

14 juni

Portugal – Island Avspark: 21:00

17 juni

Tjeckien – Kroatien Avspark: 18:00

20 juni

Slovakien – England Avspark: 21:00

25 juni

Åttondelsfinal 1, Avspark: 15:00