Stade de Bordeaux

Stade de Bordeaux inne

Arenanamn: Nouveau Stade de Bordeaux

Stad: Bordeaux, Frankrike

Typ av arena: Fotbollsarena

Kapacitet: 42 155 åskådare

Underlag: AirFibr hybrid gräs

Invigdes: 18 maj 2015

Hemmalag: FC Girodins de Bordeaux

Uefas arenarakning: 4 av 5 möjliga

Stade de Bordeaux – arenan med det flytande taket

Arenan började byggas under 2013 och 26 månader sedan stod den klar, totalt kostade det €184 miljoner att bygga arenan. Arenan har utformats av det schweiziska arkitektbyrån Herzog & de Meuron. Det är även de som har utformat den världskända Fußball Arena München som även går under namnet Allianz Arena. Det som gör Stade de Bordeaux som himla unik är att den har ett så kallat flytande tak. Vilket innebär att inne i arenan finns det inga pelare vilket gör att du alltid kommer ha fri sikt.

Stade de Bordeaux är en av världens absolut häftigaste arenor. Stade de Bordeaux anses som ett ett konstverk och kommer tillhöra Bordeaux kulturarv. Arenan ligger mellan en konstgjord sjö och Garonne floden i norra Bordeaux.

Ligue 1-klubben FC Girodins de Bordeaux spelade tidigare på Stade Chaban-Dalmas som har stått som värd för Fotbolls-VM 1938 och 1998. Från med säsongen 2015/2016 kommer Stade de Bordeaux vara hemmaarenan för FC Girodins de Bordeaux.

Du kan läsa mer om Bordeaux och dess sevärdheter här.

Gruppspel

På Stade de Bordeaux i Bordeaux kommer lag från grupp B, D, E och F att spela och dessutom kommer du kunna se en kvartsfinal här.

Matchtider på Stade de Bordeaux: 

11 juni

Wales – Slovakien Avspark: 18:00

14 juni

Österrike – Ungern Avspark: 18:00

18 juni

Belgien – Irland Avspark: 15:00

21 juni

Kroatien – Spanien Avspark: 21:00

2 juli

Kvartsfinal 3, Avspark: 21:00