Ungern skrällde mot Österrike

EMs första skräll – Ungern besegrade Österrike

Fotbollshistoriens näst mest spelade landskamp spelades även under detta mästerskap. Under tisdagen inleddes grupp F där Ungern, Österrike, Portugal och Island gör upp om platserna till åttondelsfinalerna.

På förhand var Österrike storfavorit till den här matchen men ju mer matchen led på Stade de Bordeaux, desto bättre blev Ungern.

I halvtid var det mållöst likt många tidigare matcher under fotbolls EM 2016 men Österrike inledde starkt och David Alaba sköt ett skott i stolpen redan i den första matchminuten. Därefter var det Ungern som skapade chanserna genom en pigg Balazs Dzsudzsak och Laszlo Kleinheisler men det förblev mållöst.

I den andra halvleken tog Ungern välförtjänt också ledningen i den 62:a minuten efter mål av Adam Szalai, fint assisterad av just Kleinheisler.

4 minuter senare fick Österrikes Aleksandar Dragovic sitt andra gula kort och blev utvisad. Med en man mer i en halvtimme lyckades Ungern slutligen punktera matchen i den 87:e minuten genom Zoltan Stieber som elegant chippade bollen över målvakten och in i mål, assisterad av Tamas Priskin.

I vinstens skugga slog Ungerns målvakt, Gábor Kiraly, välkänd för sina gråa långbyxor ett nytt rekord. Kiraly blev äldst i EM-historien när han stod i mål för Ungern som 40 år och 75 dagar gammal.

Toppmöte i pressat läge väntar

Österrikes storstjärna David Alaba var en av de bättre på plan och var Österrikes absolut bästa spelare under tisdagen. Redan i den första matchminuten var han nära att skriva in sig i historieböckerna för EMs tidigaste mål någonsin.

Istället tog matchen en oväntad vändning och Ungern besegrade Österrike med 0 – 2.

En besviken Alaba menar att Österrike var bättre.

”Det kanske låter konstigt men jag tycker att Österrike var det bättre laget”, sade Alaba efter matchen.

Österrike spelar sin nästa match mot Portugal på Parc des Princes i Paris på lördag den 18:e juni. Även Portugal tappade poäng i sin match mot Island efter att islänningarna stått för en storskräll. Nu möts gruppfavoriterna i en match där lagen befinner sig i ett mer utsatt läge än väntat.

Ungern i sin tur möter Island, också på lördag. Den matchen spelas på Stade Vélodrome i Marseille.

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: