Tyskland i brygga efter ny förlust – Slovakien imponerar inför EM

Slovakien visar storform - 1-3 seger mot EM-favoriten Tyskland

Träningslandskamper inför EM – I skuggan av Champions League finalen

Under helgen spelades den storartade Champions League finalen mellan Real Madrid och Atletico Madrid. Med liknande förutsättningar som för två år sedan, lyckades Real Madrid slutligen även vinna ”La undécima” – klubbens elfte Champions League titel. Efter 1-1 under full tid, avgjordes matchen slutligen på straffar där Cristiano Ronaldo stegade fram och satte den avgörande straffen och Real Madrid. Klubben tog därmed sin andra Champions League vinst på 3 år, båda finalerna vunna mot rivalklubben från Madrid.

I skuggan av helgens stora Champions League final spelades även en rad träningslandskamper.

Med den sista klubblagsmatchen spelad är det nu full fokus på fotbolls EM 2016. Under söndagen spelade 9 EM-klara lag sina träningslandskamper, däribland Tyskland, EM-favoriten som åkte på stortorsk mot Slovakien.

EM-favoritens besvikelse – Förlorade stort

Med spelare som Kroos otillänglig på grund av den nämnda Champions League finalen lyckades Tyskland inte komma upp i förväntad standard på hemmaplan i SGL Arena. Tyskland saknade även, Manuel Neuer, Marco Reus, Mats Hummels och storstjärnan Mesut Özil, trots det, började det bra för tyskarna.

Redan i den 13:e minuten, blir Götze fälld i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Mario Gomez klev fram och gjorde inga misstag från elva meter.

Därefter var det slut på det roliga för det tyska maskineriet. I den 41:a matchminuten kvitterade Slovakiens storstjärna Marek Hamsik med ett fint långskott som letade sig in i bortre krysset, otagbart för Bern Leno i Tysklands mål.

Mardrömsminuterna fortsatte för Tyskland som två minuter senare även släppte in 1-2 målet, efter att Michal Duris kommit högst i luften efter en hörna slagen av Vladimir Weiss. Ett vackert nickmål som avslutade den första halvleken.

I den andra halvleken fortsatte Slovakien trycka på och lyckades utöka sin ledning till 1-3 efter ännu en hörna. Denna gång var det Juraj Kucka som i den 52:a minuten på volley, efter stortabbe av inbytte ter Stegen i det tyska målet, punkterade matchen.

Tyskland imponerade inte och laget kom inte nära en vändning.

Hamsiks kanonträff mot Tyskland

Övriga resultat från EM-lagens träningslandskamper

Albanien – Qatar 3-1 Stadion Hartberg, Österrike
Spanien – Bosnien 3-1 AFG Arena, Schweiz
RumänienUkraina 3-4 Stadio Olimpico, Italien
Turkiet – Montenegro 1-0 Antalya Stadium, Turkiet
Italien – Skottland 1-0 Ta’ Qali Stadium, Malta
Portugal – Norge 3-0 Estadio do Dragao, Portugal

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: