Titelinnhavarens EM-genrep slutade i fiasko

Spanien stod för ett riktigt fiasko inför EM - Kommer laget resa sig?

Spaniens chockförlust inför fotbolls EM 2016

Under tisdagen spelade Spanien sitt EM-genrep mot Georgien, ett landslag som rankas på 137:e plats på världsrankingen.

I det sista testet inför mästerskapet i Frankrike blev det ett stort fiasko från en toppad spansk elva när Georgien skrällde och vann med 0-1.

Innan denna drabbning på hemmaplan i Spanien visade de regerande mästarna storform när laget besegrade Sydkorea med hela 6-1.

I vad som väntades bli ännu en överkörare från ett Spanien med nästintill bästa möjliga elva på plan, blev istället en stor flopp. Tanken är att Spanien ska försvara EM-guldet, nu åker de istället till Frankrike med allt annat än en skön känsla i kroppen.

Första förlusten sedan mars 2015

För fyra år sedan vann Spanien EM-guldet i Polen och Ukraina efter en dominerande 4-0 seger mot Italien i finalen. Nu fyra år senare inväntar vi fotbolls EM 2016 här och Spaniens inmarsch till mästerskapet görs inte med den glöd som förväntades.

Georgien som är 137:a i världen stod för en riktig skräll när laget lyckades besegra spanjorerna inför EM.

Spanien kunde inte få hål på Georgien och istället var det en felpassning av Barcelona spelaren Jordi Alba i den 40:e minuten som möjliggjorde en kontring för gästerna. Jambul Jighauri tog fart in i straffområdet, passade i sidled till en fristående Tornike Okriashvili som inte gjorde några misstag när han petade in matchens enda mål.

Efter det oväntade resultatet är förbundskapten del Bosque fortfarande optimistisk inför EM.

”Det positiva var att vi ägde mycket boll. Det är så vi vill spela. Vi vill vara på motståndarens planhalva så mycket som möjligt men vi vill också göra mål”, säger förbundskapten Vincente del Bosque.

Spanien inleder sitt EM-äventyr mot Tjeckien den 14:e juni på Stadium de Toulouse och till dess får laget samla sig från det svidande EM-genrepsförlusten om de ska leva upp till det delade favoritskapet med Frankrike och Tyskland.

Så startade lagen

 

Se kontringen och målet som chockade Spanien!

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: