Sverige buades ut vid en mållös tillställning

Sverige buades ut inför EM 2016- Frågetecken att reda ut för Hamrén

Sverige buades ut efter 0-0 mot Slovenien

Ett B-betonat Sverige tog emot Slovenien inför EM 2016 på Swedbank Stadion igår kväll. Jimmy Durmaz fick täcka vänsterbacksplatsen och reserven till EM, Isaac Kiese Thelin startade på topp. Det var en chans för Hamrén att spela ihop laget och ge spelarna en sista chans att visa sitt värde, men det var inte många som imponerade.

Efter en tråkig match som slutade 0-0 buade delar av de svenska supportrarna ut det svenska laget.

”Det är aldrig kul att publiken buar, speciellt inför EM när vi vill göra det tillsammans med det svenska folket”, säger högerbacken Mikael Lustig.

Sebastian Larsson lade dock inte fokus på buropen.

”Det gör mig inte så mycket. Jag tycker ingenting om det om jag ska vara ärlig. Det känns ointressant vad folk förväntar sig vid en sådan match. Det intressanta är vår prestation och vad folk förväntar sig när EM drar igång”, säger Larsson.

Guidetti närmast mål för Sverige

Slovenien började bäst och testade Isaksson i det svenska målet direkt i matchinledningen efter ett farligt skott av Ilicic. Därefter fick Isaksson göra en ny räddning när Bezjak sköt ett skott längs gräset.

Först efter 20 minuters spel fick Sverige sin första chans. Durmaz avancerade och slog till från utanför straffområdet, ett skott som styrdes via en försvarare men som räddades av Sloveniens målvakt Belec.

I matchminut 35 var Slovenien ytterst nära att ta ledningen när Ilicic och Bezjak åter var i farten. Ilicic hittade Bezjak på djupet och vid ett friläge lyckades Isaksson rädda bollen med högerbenet.

Närmare slutet av matchen var det John Guidetti som var nära att bli matchhjälte när han två gånger om fick läge. I den 58:e minuten knorrade han bollen mot det bortre krysset men bollen seglade strax utanför, efter ett av få fina svenska anfall i matchen.

Celta Vigo-anfallaren fick därefter åter chansen att avgöra när han på en frispark kom högst upp men nickade strax utanför.

Matchen slutade mållöst och Hamrén har en del frågetecken att besvara innan EM-genrepet mot Gareth Bales Wales den 5:e juni. Den matchen blir landslagets sista chans att vässa formen innan avfärd till Frankrike.

Därefter premiärspelar Sverige i EM den 13:e juni mot Irland på Stade de France i Saint-Denis och tills dess har laget förhoppningsvis slipat formen när allvaret drar igång.

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: