Summering av onsdagens matcher

(Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)

 

UngernPortugal 3 – 3

Ungern chockade Portugal med ett tidigt ledningsmål i 19:e minuten då Zoltan Gera slog till på halvvolley utanför straffområdet. Som väntat styrde Portugal matchen och de hade också flest chanser. I 42:a minuten kom det väntade kvitteringsmålet, Ronaldo frispelade Nani som avslutade på ett tillslag lågt till höger om Ungerns målvakt Gabor Kiraly. Många trodde att Portugal skulle få in ett snabbt ledningsmål direkt i andra halvlek men så blev inte fallet. Istället var det Balasz Dzsudzsak som gav Ungern ledningen på frispark i 47:e minuten, frisparken styrde på muren och ställde Rui Patricio i det portugisiska målet. Kvitteringen för Portugal kom väldigt kort efter, i 55:e minuten slog Joao Mario ett inlägg som Ronaldo fint klackade in precis vid stolpen. Ännu en gång kändes det som att det var Portugals tur att ta ledningen. Men istället var det dags för Dzsudzsak att göra sitt andra mål för matchen. Återigen styrdes Dszudszaks skott olyckligt på en portugis och en ställd Patricio var chanslös. Portugal skulle få in en snabb kvittering i 62:a mintuen då Ronaldo nickade in Quaresmas inlägg. Ronaldos mål blev det sista för matchen och slutresultatet skrevs 3 – 3.

 

IslandÖsterrike 2 – 1

Island gjorde tidigt 1 – 0, redan i 18:e minuten när Kari Arnason nickade ner ett långt inkast till Bödvarsson som satte bollen i nät. Efter målet pressade Österrike för en kvittering och när de fick straff i 37:e minuten trodde nog många att Österrike skulle kvittera. Men Dragovic drog straffen i stolpen och Islands ledning stod sig halvleken ut. I paus gjorde Österrike två offensiva byten, ut gick Prödl och Ilsanker och in kom Schöpf och Janko. I 60:e minuten visade sig bytena ge resultat, Schöpf dribblade igenom Islands försvar och placerade fint in bollen till höger om Islands målvakt Halldorsson. Österrike pressade och var nära ett ledningsmål flera gånger men istället var det Island som i 94:e minuten kunde kontra in ledningsmålet. Slutresultatet skrevs orättvist sett till målchanser 2 – 1 till Island.

 

Italien Irland 0 – 1

Italien som redan säkrat gruppsegern vilade åtta spelare från startelvan mot Sverige mot Irland. Irland som behövde en seger för att ta sig vidare till åttondelsfinal öppnade matchen väldigt offensivt och radade upp chanser i första halvlek. Trots många chanser slutade halvleken 0 – 0. Irland fortsatte att pressa Italien i andra halvlek och Sirigu fick stå för en hel del svettiga räddningar för att hålla 0 – 0. Så sent som i 85:e minuten kom 0 – 1 för Irland. Wes Hoolahan slog ett inlägg som Robbie Brady påpassligt nickade in framför en utrusande Sirigu. Vild glädje hos de tillresta Irländska supportrarna. Bradys mål blev också det sista och matchen slutade 0 – 1 till Irland.

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: