Summering av helgens EM-matcher

Spanien visar form - besegrade Turkiet med 3 - 0

Fyra lag klara för åttondelsfinal

Under helgen har vi fått se 8 matcher i fotbolls EM, däribland skrällar, målshow och inte minst 4 avancemangsklara lag i form av Spanien, Italien, Frankrike och Schweiz.

Spanien – Turkiet

Under fredagen spelade Spanien mot Turkiet på nybyggda Stade de Nice och det blev en ensidig historia. Spanien visade form redan i första mötet mot Tjeckien men lyckades bara vinna med uddamålet. Mot Turkiet som förlorade sin första mot Kroatien kom nu en urladdning där Spanien fick utdelning efter stor dominans.

Alvaro Morata inledde och avslutade målskyttet och däremellan hamnade även Duran Nolito i målprotokollet. Samtidigt höll De Gea nollan vilket innebär Spanien inte släppt in något EM-mål sedan EM 2012 mot Italien. Målet som då gjordes av Di Natale är det enda laget släppt in på 18 timmar och 18 minuters spel i EM-fotboll. Spanien var överlägsna denna match och är klara för avancemang efter två omgångar, samtidigt ligger Turkiet illa till efter två raka förluster.

Belgien – Irland

Belgien fick inte med sig några poäng i EM-premiären mot Italien trots de höga förväntningarna på laget. Mot Irland blev det istället stor show och de belgiska stjärnorna visade sina kvalitéer.

Irland som kryssade i EM-premiären mot Sverige fick ett betydligt tuffare motstånd i andra omgången. Belgiens storstjärnor Lukaku, Hazard och De Bruyne var på spelhumör och irländarna gavs ingen chans.

Romelu Lukaku gjorde matchens första och sista mål och däremellan hann Axel Witsel emellan med ett mål.  Slutresultatet skrevs till 3 – 0 på Stade de Bordeaux.

Portugal – Österrike

Parc des Princes i Paris såg vi ett övertygande Portugal som trots målchanser i mängder, inte fick in bollen i mål. Under matchen firade Cristiano Ronaldo jubileum som Portugals meste landslagsman. Denna match blev hans 128:e i landslagströjan och med det slog han Luis Figo som slutade på 127 matcher.

Men detta var det enda Ronaldo firade denna kväll. Efter mängder av avslut på mål, en boll i kassen avblåst för offside och en bränd straff, stod Ronaldo på noll mål efter slutsignalen. 0 – 0 innebär att Österrike fick med sig en värdefull poäng från Paris och har fortsatt chans på avancemang. Portugal i sin tur har 2 raka kryss matcher och möter gruppledaren Ungern i den avgörande gruppspelsmatchen den 22:a juni på Stade de Lyon.

Schweiz – Frankrike

Under gårdagen spelades den första matchen i sista gruppspelsomgången. Frankrike var sedan tidigare klart för avancemang, nu fick de dessutom sällskap av Schweiz.

Matchen slutade 0 – 0 efter en övertygande insats av hemmanationen som styrt och skapat chanser i mängder. Efter ribbträffar av Pogba och Payet samt fina räddningar av Sommer i schweiziska målet slutade matchen mållöst och båda lagen har därmed avancerat till åttondelsfinalerna. Frankrike tog första platsen i gruppen följt av Schweiz, Albanien som skrällde och tog en historisk trepoängare mot Rumänien, får avvakta och se ifall deras insatser räcker till för avancemang som en av de bästa gruppfyrorna.

Övriga resultat från helgens EM-matcher

Rumänien – Albanien 0 – 1 Grupp A
Tjeckien – Kroatien 2 – 2 Grupp D
Italien – Sverige 1 – 0 Grupp E
Island – Ungern 1 – 1 Grupp F

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: