Summering av grupp C – Tyskland gruppsegrare

Tyskland väntad gruppsegrare i grupp C

Tyskland väntad gruppsegrare före Polen

Under tisdagskvällen avgjordes grupp C och det blev inga överraskningar när Tyskland tog förstaplatsen före Polen. Istället är den största chocken Nordirlands avancemang till åttondelsfinal.

Tyskland hade 4 poäng inför sin sista match mot NordirlandParc des Princes. Samma sits satt Polen i som spelade mot Ukraina på fina Stade Vélodrome i Marseille.

Nordirland hade sedan tidigare en överraskande trepoängare från mötet med Ukraina som stod på noll poäng, innan och även efter gårdagens match.

Tysklands seger i underkant

Tyskland var redan klart för avancemang inför mötet med Nordirland men laget jagade förstaplatsen och knep den efter en 0 – 1 seger på Parc des Princes.

Tyskland dominerade föga oväntat hela matchen och matchen kunde slutat med många fler mål.

Efter att Müller träffat stolpen och dessutom tillsammans med Götze bränt varsitt friläge fick Tyskland till slut utdelning när Müller spelade fram Gomez till sitt första EM mål i den 30:e minuten.

Därefter trummade det tyska maskineriet på men lyckades inte få utdelning trots ännu en ramträff av Müller och en mängd andra missade målchanser. Segern räckte dock till gruppseger och Tyskland inväntar nu en motståndare till åttondelsfinalen som spelas på Stade Pierre-Mauroy den 26:e juni.

Även Nordirland som tog tredjeplatsen i gruppen, inväntar motståndare till sin åttondelsfinal. Tid och datum är obestämt och avgörs först ikväll efter att grupp E och F färdigspelats.

Polen segrade trots ukrainskt övertag

Ukraina hade inför detta möte noll poäng och hade bland annat överraskande förlorat mot Nordirland med 0 – 2.

Inte heller här skulle laget skrapa ihop några poäng trots kraftigt spelövertag mot ett redan avancemangklart Polen.

Ukraina tryckte på för ett ledningsmål men en stabil polsk defensiv höll tätt och matchens enda mål kom något oförtjänt till Polen genom inbytte stjärnan Jakub Blaszczykowski i den 54:e minuten.

Ukraina pressade på för en utjämning men målet kom inte och istället tog Polen en andraplats i gruppen bakom Tyskland med samma poäng. Nu väntar en åttondelsfinal mot Schweiz den 25:e juni på Stade Geoffroy Guichard i Saint-Étienne.

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: