Spaniens visar form inför EM – Här är alla resultat

Morata och Spanien vässar formen inför EM

Spaniens visar storform inför fotbolls EM

Under gårdagen spelades en rad träningslandskamper, däribland spelade EM-klara lag som Spanien, Belgien och Tjeckien.

Spanien spelade under gårdagen en tidig träningslandskamp mot Sydkorea i Österrike och vilken överkörning det blev.

Efter en imponerande 6-1 seger visade Spanien varför de är regerande EM-mästare, trots avsaknad av en rad nyckelspelare.

Morata och Nolito stod för två mål var och rätade ut frågetecknet kring Spaniens anfallsposition efter Diego Costas petning.

I den 30:e minuten satte David Silva ledningsmålet i krysset efter en fantastiskt slagen frispark.

Två minuter senare skjuter även Fabregas sig in i målprotokollet när han utökar den spanska ledningen genom att placera in bollen i öppet mål. Därefter var det stor show från Juventus anfallaren Morata och Nolito, John Guidettis lagkamrat i Celta Vigo.

Nolito gav utökade till 3-0  i den 38:e minuten efter en fin djupledslöpning och placering av bollen mellan benen på den sydkoreanska målvakten.

Totaldominansen fortsatte och i den 50:e minuten nickade Alvaro Morata in 4-0 efter en välslagen hörna av inbytte Thiago. Efter fint klapp-klapp spel kom även 5-0 inplacerat av Nolito och det var inte slut där.

Sydkorea hann reducera i den 83:e minuten genom Se-Jong Joo men Morata ville inte vara sämre än anfallskollegan Nolito och i den 89:e minuten spikade han slutresultatet till 6-1.

Spanien visar styrka inför EM 2016 trots många spelare borta. Nu har laget endast en träningslandskamp kvar att spela innan avsparken i EM mot Tjeckien den 13:e juni på Stade de Toulouse i Toulouse.

Belgiens fiasko gläder Sverige

Sveriges EM-motståndare i grupp E stod för en otillräcklig insats mot Hasse Backes Finland igår kväll. Inför matchen hade Backe fått en mardrömsstart på sin tid som förbundskapten för finländarna med 4 raka förluster. Nu kom första stora bedriften när laget lyckades störa Belgien i sin EM-uppladdning till slutresultatet 1-1.

Belgien radade upp målchanser i den första halvleken men den finländska målvakten Lukas stod för rad fina räddningar. Istället kom en kalldusch för stjärnspäckade Belgien som rankas högt i fotbolls EM 2016.

1-0 till Finland och ett offensivt Belgien lyckades inte få hål på finländarna fram tills den 89:e minuten när inbytte Romelu Lukaku stötte in en retur till slutresultatet 1-1.

Sverige gläds nog åt Belgiens fiasko och när Sverige – Belgien drabbar samman i EM den 22:a juni på Stade de Nice, får Hamrén hoppas på ett liknande slutresultat.

Här är samtliga resultat från gårdagens EM-förberedande landskamper

RysslandTjeckien 1 – 2
Norge – Island 3 – 2
Belgien – Finland 1 – 1
Polen – Holland 1 – 2
Spanien – Sydkorea 6 – 1

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: