Portugal körde över Estland – Nu väntar fotbolls EM

Quaresma hade stor show när portugal vann med 7-0 mot Estland

Portugals styrkebesked – körde över Estland med 7 – 0

Under onsdagen spelades den sista träningslandskampen inför fotbolls EM 2016. Det var Portugal som i sommar spelar i grupp F som vässade formen mot ett svagt Estland.

Det blev en ensidig historia när portugiserna körde över Estland med 7 – 0 på Nilsson Lindelöfs arena Estádio da Luz. Matchen sparkades igång och det var totaldominans från Portugal som visade fin form inför mästerskapet som väntar.

Det dröjde dock fram till den 36:e minuten innan Cristiano Ronaldo nickade in ledningsmålet assisterad med en läcker yttersida signerad Ricardo Quaresma.

Därefter tog målfyrverkeriet fart och 3 minuter senare kunde Quaresma själv med en fantastisk placering öka på den portugisiska ledningen.

3 – 0 kom genom Ronaldo som gjorde sitt andra mål för kvällen efter fint passningsspel med João Mario strax innan halvtid.

I den andra halvleken fortsatte den portugisiska showen när laget visade spelglädje, tempo och effektivitet. 10 minuter in i andra halvlek slog Quaresma en hörna som nickades in av Danilo Pereira till 4 – 0.

5 – 0 kom i den 61:a minuten och återigen är det Quaresma som står bakom anfallet. Med en fantastisk känsla som han upprepade gånger visade, slog han ett inlägg som via målvakten och Mets i det estländska försvaret rullade in i mål.

I den 77:e minuten bröt inbytte Renato Sanches bollen i en omdiskuterad frisparkssituation, avancerade och assisterade Quaresma som placerade in bollen perfekt i målvaktens högra hörn till 6 – 0. Det var Quaresmas andra balja för kvällen och hans stora uppvisning var fulländad.

Det skulle dock inte sluta där för ett spelglatt Portugal. Inbytte Éder punkterade matchen till slutresultatet 7 -0 i den 80:e minuten, assisterad av André Gomes.

Ronaldo tvåmålsskytt i Quaresmas stora uppvisning

Quaresma hade en av sina bättre kvällar i karriären. Efter att ha gjort 2 assist och 2 mål så låg han dessutom självmålet som Estland gjorde. Matchen igenom visade han briljans, teknik och en touch av världsklass och blir med en sådan form en av Portugals absolut viktigaste spelare i sommar.

Fotbolls EMs bästa spelare Cristiano Ronaldo spelade sin första träningslandskamp med Portugal sedan klubbsäsongen färdigspelades. Portugisen spelade tillsammans med Pepe Champions League final mot Atletico Madrid där han själv satte den avgörande straffen och tog sin tredje Champions League titel.

Därefter har det blivit extra lång vila och inte förrän igår ikväll var Ronaldo och Pepe tillbaka i Portugals elva. Där visade Ronaldo formen direkt och med två gjorda mål i genrepet, åker han till Frankrike med mer än gott självförtroende.

Portugal inleder sitt EM-slutspel mot Lasse Lagerbäck och hans Island den 14:e juni på Stade Geoffroy Guichard i Saint-Étienne.

Så startade lagen

Se höjdpunkter från matchen!

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: