Nordirland skrällde mot Ukraina

northern-ireland

Matchen mellan Ukraina och Nordirland Stade de Lyon var en regnig historia. Vid ett tillfälle fick till och med domare Pavel Kralovec ta avbryta matchen en kort stund, då det haglade kraftigt.

I första halvlek hade båda lagen chanser. På grund av regnet var det svårt för lagen att etablera något riktigt anfallsspel men trots det skapade båda lagen chanser. Närmst var Nordirland när Craig Cathcart som nickade en hörna strax utanför Andriy Pyatovs vänstra stolpe.

Strax efter paus i 49:e minuten kom ledningsmålet för Nordirland, Oliver Norwood slog en frispark som Gareth McAuley nickade in. Ukraina som var favoriter på förhand var nästintill chockat efter målet.

Ukraina började trycka på men hade svårigheter med att skapa de riktigt farliga chanserna, mycket på grund av vädret. Närmst för Ukraina var Viktor Kovalenko med ett skott som smet utanför Michael McGoverns vänstra stolpe.

Ukraina pressade och pressade men fick aldrig in bollen. Istället var det Nordirland som stängde matchen på tilläggstid. Efter fint förarbete från Josh Magennis på högerkanten, sköt Stuart Dallas ett skott som Pyatov räddade. På returen petade inhopparen Niall McGinn in bollen och fastställde slutresultatet 2-0.

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: