Knapp seger för Spanien i EM-premiären

Pique sänkte Tjeckien i slutminuterna med ett fint nickmål

Piqué frälste Spanien efter drama i Toulouse

Under måndagen var det dags för den andra matchen i grupp D och matchen mellan Spanien – TjeckienStadium de Toulouse.

Det var som väntat en totaldominans från spanjorerna men Tjeckien bjöd på hårt defensivt spel och med Petr Cech i mål höll laget tätt nästintill hela matchen.

Inför den här matchen hade vi skådat 13 mål på 8 matcher under EM och förväntade oss att Spanien skulle addera till den skörden. Istället var vi på väg att bevittna den första mållösa matchen i mästerskapet. Det var mållöst fram till den 86:e matchminuten när spanske mittbacken Gerard Piqué flög högst på Andrés Iniestas inlägg och nickade in matchens enda mål.

”Det känns skönt att starta med tre poäng”, säger Andrés Iniesta till Uefas hemsida efter matchen.

Piqué blev i och med målet stor matchhjälte när han frälste Spanien från ett fiasko.

Petr Cech makalös i mål

Alvaro Morata var hetast i matchinledningen och först gav han linjedomaren en överkörning och sedan var han inblandad i matchens första heta målchans. Tråkigt nog för Morata hade även Petr Cech i det tjeckiska målet en väldigt bra dag på jobbet.

I första halvlek lyckades Morata få iväg ett avslut efter ett spanskt inspel men en fantastisk Petr Cech var med på noterna och fångade säkert upp bollen och det förblev mållöst i halvtid.

Cechs fina prestationer fortsatte under andra halvleken och han hade dessutom stolpen vid sin sida när Roman Hubnik var nära ett självmål.

Trots en mycket bra prestation i mål av Cech och ett bra defensivt lagarbete av Tjeckien, kunde de inte stå emot hela vägen när Pique i den 86:e minuten avgjorde för Spanien.

”Från ett defensivt perspektiv skulle det ha varit bättre om vi hade attackerat mer”, säger Tjeckiens förbundskapten Pavel Vrba efter matchen.

De tre poängen innebär att Spanien i nästa omgång tar sig an Turkiet som delad gruppetta samtidigt som Tjeckien möter ett Kroatien som visade styrka i segern mot Turkiet.

Övriga resultat under måndagen

Irland – Sverige 1 – 1 Grupp E
Belgien – Italien 0 – 2 Grupp E

 

Se matchens enda mål när Piqué frälser Spanien!

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: