Italien visade styrka mot Belgien

Belgien och Italien

Måndagens sista match var mellan Belgien och Italien, de två favorittippade lagen i Grupp E. Matchen spelades i Lyon på en av mästerskapets finaste arenor, Stade de Lyon.

På förhand sågs Belgien som favoriter med sitt stjärnspäckade lag, Italiens kollektiv visade sig dock vara starkare än Belgiens stjärnor. I matchinledningen tryckte Belgien på och var nära ett tidigt ledningsmål.

I 32:a minuten var det istället Italien som gjorde ledningsmålet, en perfekt djupledsboll från Leonardo Bonucci fram till en frispringande Emanuele Giaccherini som iskallt satte 1-0 för de vitklädda. Vild glädje på den italienska bänken och tränare Antonio Conte fick näsblod efter att ha fått en armbåge på näsan mitt i glädjescenerna.

I andra halvlek fortsatte Italien att vara otroligt stabila i sitt försvar. Belgien hade en hel del riktigt bra chanser, bland annat hade Lukaku ett friläge som han brände strax utanför Buffons vänstra stolpe. Origi hade en nick från nära håll som smet strax över ribban och det fattades verkligen inte målchanser för Belgien. Belgien tryckte på mer och mer mot slutet men lyckades inte få hål på Italiens veteranmålvakt, Gianluigi Buffon.

I 92:a minuten kontrade Italien in slutresultatet 2-0 genom en distinkt volley från Graziano Pellé. Ett besviket Belgien fick rättvist lämna Stade de Lyon utan poäng.

Belgien visade igår att de överskattas inför fotbolls EM 2016. Tvåa på världsrankingen, men varken igår eller i tidigare mästerskap har de visat kvalitéer värdiga en andra placering på rankingen. Italien är turneringens kanske mest underskattade lag och igår visade laget verkligen att man kan nå väldigt långt med ett starkt kollektiv där varje spelare sliter i 90 minuter.

Övriga resultat under måndagen

Spanien – Tjeckien 1 – 0 Grupp D
Irland – Sverige 1 – 1 Grupp E

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: