Frankrike till EM-final – Tyskland utslaget

Frankrike finalklart efter magisk kväll på Stade Vélodrome

Frankrike finalklart efter magisk kväll i Marseille

Under gårdagen spelades den andra semifinalen och EMs hittills tyngsta möte mellan de två titelfavoriterna.

I onsdags tog Portugal en plats i finalen efter att Ronaldo klivit fram och sänkt Wales. Ikväll stod det klart att Frankrike blir motståndare i söndagens final på Stade de France och det är ett imponerade Frankrike ställs mot Portugal.

På förhand var matchen svårtippad och de regerande världsmästarna Tyskland tycktes kunna bli ett svårt hinder för fransmännen men stekhete Antoine Griezmann ville annorlunda.

Skytteligaledaren Griezmann sänkte Tyskland

Tyskland stod för bollinnehavet och Frankrike för kontringsspelet men fram tills tilläggstid i första halvlek fick vi inte se något mål. Efter att bollen tagit på Schweinsteigers hand i straffområdet, pekade domare Nicola Rizzoli på straffpunkten. Skytteligaledaren Griezmann gjorde inga misstag när han från elva meter sköt Frankrike till en 0 – 1 ledning i paus.

I den andra halvleken jagade Tyskland en kvittering och tvingade Lloris till några kanonräddningar som fortsatt höll Frankrike i ledning. Istället kunde fransmännen utöka ledningen i den 72:a minuten efter att Paul Pogba haft lekstuga, skickat in bollen i straffområdet och via en tabbe av Neuer hittat Griezmann som petade in bollen i mål. 0 – 2 till Frankrike och Stade Vélodrome brast i glädje. Skyttekungen står nu på 6 mål i EM och kommer med all sannolikhet att vinna skytteligan i fotbolls EM 2016.

Tyskland tryckte på för ett mål men fransmännen med supportrarna i ryggen blev allt starkare och lyckades hålla nollan. Resultatet 0 – 2 stod sig efter 90 minuter och Griezmann hade frälst Frankrike till en magisk final på söndag.

Hoppas på starkt stöd på Stade de France

Efter att ha slagit ut världsmästarna igår kväll är de franska stjärnorna försiktiga med sina uttalanden inför kommande EM-final.

”Nu hoppas jag att vi avslutar jobbet på söndag. Det blir en tuff match mot ett bra portugisiskt lag”, säger franske mittfältaren Moussa Sissoko.

Samtidigt hoppas spelarna på stort stöd från supportrarna på söndag.

”Jag skulle verkligen vilja skriva ett kapitel i historien. Precis som alla andra vill åstadkomma något stort på söndag. Nu vill vi att alla fransmän sluter upp. Vi hoppas att det blir ett härligt slut på den här turneringen för oss”, säger Olivier Giroud.

Hans ersättare André-Pierre Gignac tror att det blir en jämn kamp i finalen.

”Båda lagen kommer att förbereda årets match. Det blir svårt, Portugal har gjort ett sådär EM men det är en final. Det är något annat. Men vi spelar på hemmaplan och kommer att ha 80 000 i ryggen. Vi kommer att vara tolv spelare”, uttrycker Gignac efter gårdagens semifinal.

Det återstår ifall supportrarna stöd kommer räcka hela vägen till ett EM-guld eller ifall Cristiano Ronaldo och Portugal lyckas bärga guldet. Finalen,

Portugal – Frankrike spelas på söndag, den 10:e juli på Stade de France.

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: