Frankrike klart för åttondelsfinal

Payet smällde dit sin andra balja EM när Frankrike besegrade Albanien

Hemmanationen klart för avancemang i fotbolls EM

Under onsdagen påbörjades omgång 2 av grupp A i EM 2016. Frankrike spelade i den sena kvällsmatchen mot Albanien på mäktiga Stade Vélodrome i Marseille.

I öppningsmatchen spelade Frankrike mot Rumänien och kunde efter fulltid inkassera 3 poäng. Men segern satt hårt inne när Payet i slutminuterna kunde frälsa hemmanationen med ett riktigt drömmål.

I matchen mot Albanien var det ungefär samma scenario som utspelades när vi fick bevittna ännu ett sent avgörande. Efter mållösa 90 minuter släppte slutligen på övertid när Frankrike genom Griezmann följt av Payet segrade med 2 – 0.

Frankrike har inlett med 6 raka poäng och är därmed klara för avancemang redan efter två matcher. Men segrarna har satt hårt inne och de franska supportrarna har fått bevittna nervösa tillställningar där spelet stundtals knackar.

”Får inte skena i väg i tankarna”

När matchen rullade igång återfanns Antoine Griezmann och Paul Pogba på bänken till förmån för Kingsley Coman och Anthony Martial. Deschamps ställde upp med samma elva som avslutade mot Rumänien i första mötet men det blev återigen inhopparna som vände matchen.

Pogba byttes in i halvtid mot Martial och Griezmann klev in på planen i den 68:e minuten mot Coman och bytena gav effekt.

Innan matchen kritiserades Deschamps val av Pogba och Griezmann på bänken och med nöd och näppe lyckades Deschamps än en gång rädda sitt skinn.

”Inhopparna gör skillnaden i den här matchen. Framförallt Griezmann”, säger förbundskapten Didier Deschamps i SVTs sändning efter matchen.

Han fortsätter med att konstatera det inte var deras bästa match men att de är nöjda.

”Ingen supermatch men tre poäng. Vi visar mycket hjärta. Nu har vi full pott efter två matcher och ingen kan vara nöjdare än jag”, säger Deschamps

Detta är tredje gången som Frankrike inleder med två raka segrar i ett mästerskap. Tidigare skedde det år 1984 och 2000 och båda gångerna vann Frankrike EM-guldet.

Nu säger Deschamps att laget inte får sväva i väg i tankarna i och med det tidiga avancemanget.

”Men vi ska inte skena i väg i tankarna nu. Först ska vi njuta av den här segern. Vi vet att det finns väldigt många bra lag i det här mästerskapet, säger Deschamps.

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: