Den officiella Fotbolls EM 2020 Sången – vilken är det och varför blev det denna?

Varje EM måste ha en officiell sång – så är det bara. Också Sverige brukar ha en officiell låt för varje EM, vem minns inte Markoolios dänga “Mera Mål” från 1999 (vi vet – vi tycker inte heller att det känns som 22 år sen?!).

Nu är det förvisso ingen som vet vilken Sveriges egen officiella EM-låt är i år – men den officiella låten för hela EM-arrangemanget är det fler som har koll på. Med 3,5 miljoner visningar på YouTube sedan låten släpptes har We are the People som låten heter blivit en riktig snackis. Bakom låten står inga mindre än The Edge och Bono från U2 tillsammans med DJ Martin Garrix.

Stämningsfull låt med många budskap

Att det blev just We are the People som fick bli den officiella EM-låten 2021 är inga konstigheter för den som en gång hört texten (eller fått lite skräp i ögat till musikvideon). Låten har ett starkt budskap som kan appliceras både på de olika lagen som deltar i EM, men också på hela världen i den fas man befinner sig i just nu. Kort sammanfattat kan man säga att låten handlar om att övervinna svårigheter och vinna de kamper som man själv sliter med för tillfället

Martin Garrix som producerat låten har dock inte bara producerat denna till årets EM – han ligger också bakom all den officiella musik som kommer användas när spelarna går ut på planen och även den musik som kommer spelas i tv-sändningarna. Från början var det meningen att EM skulle spelas redan i 2020 och att även låten skulle släppas då – men efter omständigheterna blev det hela förskjutet ett år och det är troligen ingen som längtat mer än Garrix på att äntligen få avslöja den officiella EM-låten. Så här säger han själv i ett pressmeddelande: ”Att skapa musiken till en av de största sporthändelserna i världen tillsammans med Bono och The Edge har varit en otrolig upplevelse. Jag är väldigt stolt över det vi har gjort och glad över att äntligen få dela det med världen”.

Imponerande CV från Garrix

Att få lägga till producent och kreatör för den officiella musiken till fotbolls EM är en imponerande merit att addera till CV:t. Ser man till Garrix CV fanns där dock en hel del imponerande punkter redan tidigare också. Han har bland annat arbetat tillsammans med David Guetta, Tiësta, Usher och Dua Lipa.

Fotbolls EM 2021

Årets upplaga av fotbolls EM är speciell, då den spelas i totalt 11 länder, istället för bara ett eller två som det brukar vara. Just nu håller de olika länderna på att spela träningsmatcher och hela turneringen invigs den 11 juni 2021 i Rom – i Stadio Olimpico. Om du tänker göra em 2020 betting bör ha koll på att Sverige spelar i grupp E, tillsammans med Spanien, Polen och Slovakien. Sveriges första matchen i fotbolls-EM är mot Spanien på den 14 Juni.

Sverige har spelat två träningsmatcher nu i dagarna innan EM – den första mot Finland och den andra mot Armenien. Bägge matcherna vanns med två mål – 2-0 mot Finland och 3-1 mot Armenien. Det bådar gott inför gruppspelet (ta i trä).

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: