Dags för VM

Under 2018 kommer VM att spelas i Ryssland med invigning och första matchen 14:e juni där hemmanationen möter Saudi Arabien. Matcherna ska spelas i 13 städer runt om stora landet Ryssland. Sverige kommer att spela i grupp F och man spelar sin första match den 18:e juni mot Sydkorea på arenan Nizjnij Novgorod.

Landslaget går in i turneringen utan Zlatan, den stora stjärnan sedan flera år tillbaka och många undrar hur laget kommer att prestera mot bättre motstånd utan honom. Men Svenska landslaget har tagit sig till VM utan Zlatan och kommer säkerligen inte prestera sämre. Tyskland är favoriter som vanligt och som även spelar i Sveriges grupp tillsammans med Mexiko samt Syd Korea. Landslaget kommer att möte Tyskland den 23:e juni på Olympia Stadion som ligger i staden Sotji.

Luzjnikistadion i Moskva samt Centralstadion i Petersburg är de två störst arenorna rent publikmässigt. Finalen spelas den 15:e juli i Moskva.

Är man intresserad av att ta sig till Ryssland för se en match kan man hitta biljetter på FIFAs hemsida med all nödvändig info. Biljettpriserna kommer att ligga på mellan 800-10 000 kr beroende på match och hur långt gången slutspelet är.

Tyskland går in i mästerskapet som favoriter. Laget är känt för att vara starka under VM och denna gång kommer inte vara ett undantag. Grupp F, vilket Tyskland tillsammans med Sverige spelar i kommer att bli en kamp mellan Sverige och Mexiko om andra platsen och avancemang. Övriga lag som favorittippad bakom Tyskland är Spanien, Portugal, Brasilien, Argentina, Frankrike och Belgien. Värdlandet Ryssland kommer nog att få kämpa sig fram och även om hjälpen från hemmafansen antagligen kommer vara betydande så kommer detta med all sannolikhet inte räcka hela vägen.

Fotbolls-VM kommer att göra sommaren ännu bättre och nu återstår det bara att vänta till den 14:e juni.

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!