Belgien grusade Sveriges slutspelsdrömmar

3500

På torsdagskvällen spelade Sverige sin ödesmatch mot BelgienStade de Nice och om Sverige skulle gå vidare behövde de en vinst.

Sverige började matchen väldigt offensivt och hade flest chanser inledningsvis. Sveriges offensiva inledning öppnade upp ytor defensivt vilket ledde till att Belgien kunde kontra.

Redan efter 5 minuter kom Sveriges första riktiga målchans, Sebastian Larsson slog en inläggsfrispark som tillslut landade framför Marcus Berg. Berg försökte på halvvolley men fick inte tillräckligt med kraft bakom bollen och Courtois räddade.

Sverige fortsatte att pressa på och hade mer bollinnehav än Belgien. Matchbilden passade Belgien som bara låg och väntade på att få kontra. Första halvlek slutade 0-0.

Andra halvlek påbörjades på samma sätt som den första. Sverige pressade och var helt klart närmast ett lednings mål i inledningen av andra halvlek.

I 63 minuten slog Larsson ett inlägg till Berg, som slog bollen vidare till Zlatan som tryckte in bollen i mål. Domare Felix Brych blåste frispark till Belgien, då Zlatan stod offside. Konstigt var att linjedomaren aldrig vinkade för offside.

Sverige flyttade fram laget mer och mer för varje minut som gick. I 73:e minuten var det Belgien som var nära att göra 1-0, Alderweireld frispelade Lukaku som hade friläge. Sveriges troligtvis bäste spelare i matchen Andreas Isaksson kom ut och räddade friläget.

I 84: minuten kom det avgörande målet för Belgien, Hazard spelade in bollen till Nainggolan som drog till från strax utanför straffområdet. En drömträff från Nainggolan som seglade in i bortre burgaveln. Zlatan var nära ett avskedsmål i slutet men bollen smet strax utanför och matchen slutade 1-0 till Belgien.

Belgien går vidare som grupptvåa och möter nu Ungern i åttondelsfinal.

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: