Spanien – Tjeckien

vs

Förhandsgranska

Inför matchen

De regerande Europa mästarna och de stora dominanterna i modern landslagsfotboll inleder sitt EM slutspel mot Petr Cech och hans Tjeckien. Spanien – Tjeckien spelas i grupp D med avspark den 13:e juni Stade de Toulouse i Toulouse. Mötet mellan Spaniens offensiva kvalitéer och Tjeckiens målvakt Petr Cech kommer sätta tonen för resterande matcher i gruppspelet. Fotbolls EM 2016 är ett mästerskap där spansk dominans i Europa för första gången på 8 år inte gäller landslaget utan endast i klubblagssammanhang. Spanien som inför förra VM 2014 vunnit 3 raka mästerskap, är för första gången på länge inte förstahands titelfavorit. Istället är det Tyskland och värdlandet Frankrike som primärt får axla den rollen följt av just Spanien. För första gången spelar Spanien ”utan” press och laget inleder mot Tjeckien som på förhand tippas hamna sist i Grupp D som även består av Kroatien och Turkiet. Kroatien inledde med 3 poäng mot Turkiet under söndagen och har nu satt press på Spanien i jakten om gruppsegern. Det återstår att se hur Spanien tacklar detta.

Tidigare möten och form

Senast lagen möttes var i grupp I till EM kvalet 2012, den gången vann Spanien båda mötena med 2-1 på hemmaplan följt av 0-2 i returmötet i Tjeckien samma år, 2011. Spanien vann då hela Grupp I och kunde kvalificera sig till EM 2012 samtidigt som Tjeckien uppnådde samma bedrift men ifrån andra platsen i gruppen.

Spanien kommer från ett relativt starkt kvalspel till fotbolls EM 2016 där laget vann gruppen på 9 vinster och 1 förlust. 27 av 30 poäng inbärgade och en målskillnad på +20. Tjeckien vann likväl sin kvalgrupp, före sensationen Island och playoff kvalande Turkiet som även spelar i samma EM grupp i sommar.

Formmässigt är Spanien inte på topp och med ett år av generationsskifte har Spaniens spel inte imponerat likt några år tidigare. Spanien landskamper i mars slutade med 2 raka kryssmatcher, 1-1 mot Italien följt av 0-0 mot Rumänien, i matcher som Spanien vanligtvis bör segra.

Tjeckiens form är inte heller på topp men med något mer förståeliga resultat sett till lagets kvalité. Laget förlorade 0-1 hemma mot Skottland och spelade 1-1 borta mot Sverige på Friends Arena.

Med dessa förutsättningar till hands, bör Spanien trots allt segra och bädda vägen för EM framgångar 2016.

Tips

Spanien som befinner sig mellan fornstora dagar och en något ovissare framtid är oavsett form och dag starkare än Tjeckien. Med spelare som Andrés Iniesta, Aduriz, Juan Mata och Diego Costa ska laget vara en offensiv kraft att räkna med och Cech i Tjeckiens mål kommer testas ordentligt redan i första matchen. Matchens slutresultat den 13:e juni kommer bädda vägen för hur Grupp D kommer sluta. Spanien som bör vinna den här matchen, kommer efter seger här öka sina chanser samtidigt som Tjeckien med en potentiell skräll kommer ställa till det för spanjorerna som avslutar mot Turkiet och Kroatien som båda uppskattas bättre än Tjeckien.

Tips på hur du bettar på em hittar du i vår guide och här kan du även se de bästa sportsbooks inför fotbollsfesten.

 

Detaljer

Datum Tid
13 June, 2016 15:00

Spelplats

Stade de Toulouse, Toulouse
Pont de la Croix de Pierre, 31400 Toulouse, Frankrike

Spanien

Position Goals Assists Yellow Cards Red Cards
 0000

Tjeckien

Position Goals Assists Yellow Cards Red Cards
 0000

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!