Vad fick Zlatan att sluta i landslaget?

Zlatan IbrahimovicSom vi alla vet så har en stor stjärna släckts på den svenska fotbollshimmeln efter EM i Frankrike. Våran allra största och starkast lysande stjärna, Zlatan Ibrahimovic, gick inför matchen mot Belgien ut med nyheten om att EM blir hans sista uppdrag i det svenska landslaget. Ett beslut vi länge vetat har legat i luften, men likväl står man där man med tomhet och aningen bitterhet över att eran för en av våra största idrottsprofiler är över. Vad var det som fick Zlatan Ibrahimovic att inte avsluta med ett kommande OS i Rio, frågorna är många och svaren är få. En sak är dock säker, Zlatan Ibrahimovic kommer för alltid vara en saknad spelare i vårat svenska landslag.

 

Var beslutet hos Manchester United?

Efter att det blev klart att Zlatan Ibrahimovic lämnar Paris Saint Germain till nästa säsong så har det spekulerats som aldrig förr om nästa klubbadress. Nu pekar det mesta på att det blir den engelska storklubben Manchester United vilket skulle innebära en återträff med den gamla tränaren och nära vännen José Mourinho.

Övergången förväntas bli officiell någon gång i början av juli. Så sent som igår kom det ut uppgifter om att Zlatans avsked i landslaget skulle ha med den kommande övergången att göra. Att som 34-åring åka iväg på ett OS i Brasilien ses såklart inte som optimalt av klubblaget mitt inför en brinnande säsong. Kanske är detta svaret på varför beskedet om att Zlatan Ibrahimovic slutar i landslaget kom så plötsligt som det gjorde.

 

Lämnar som en legend

Det enda vi kan göra nu är att tacka för alla otroliga minnen och stunder vi bjudits på av denna profil. Vem minns inte klacken mot Italien i EM 2004 eller den helt otroliga cyckelsparken mot England på Friends? Se Zlatans senaste avskedsfilm i samarbete med Volvo nedan.

Tack för allt Zlatan!

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: