EM-bloggen tippade – Så här gick det!

 Så tror EM-bloggen att EM 2016 slutar!

Våra experter tippar fotbolls EM 2016!

Fotbolls EM 2016 kickar igång på fredag och tidigare har analysföretaget Bisnode konstaterat att Spanien vinner EM samtidigt som titelfavoriterna Frankrike och Tyskland floppar. Nu tar EM-bloggen fram sin syn på utfallet av EM i sommar.


Vinnare: Frankrike

Frankrike spelar på hemmaplan och i egenskap av värdland kombinerat med den kanske mest stjärnspäckade truppen i EM, kommer laget axla favoritskapet och bärga EM-guldet till hemlandet. Viktiga kuggar blir den offensiva trion Dimitri Payet, Antoine Griezmann och Olivier Giroud samt mittfältsgeniet Paul Pogba.

Utfall: Portugal (Frankrike tog sig till finalen men förlorade mot portugiserna)


Skytteligavinnare: Olivier Giroud

Ett kanske något oväntat val av skytteligavinnare i EM 2016 men Benzemas frånvaro öppnar för Giroud på den centrala anfallspositionen. I träningslandskamperna inför EM har han visat god form och funnit nät 4 gånger på 4 matcher. I EM-genrepet gjorde han 2 mål mot Skottland och även om många istället anser att Griezmann eller Payet blir målskyttarna i EM, så tror jag att dessa spelare tar hand om framspelningarna medan Giroud sköter målskyttet från den centrala positionen.

Utfall: Antoine Griezmann med 6 mål (Giroud på delad andra plats i skytteligan med 3 mål)


Assistvinnare: Dimitri Payet

Fransmannen var en av Premier Leagues bästa spelare förra säsongen, skrapade fram 12 assist i liga spelet för West Ham och nominerades till årets spelare i England. Sensationen tog han rakt in i Frankrikes EM-elva och dessutom tar han hand om alla fasta situationer i ett lag som förväntas vinna och bör kunna leva upp till förväntningarna. Frankrike möter Rumänien följt av Albanien och redan där är den magiska passningsfoten igång.

Utfall: Eden Hazard & Aaron Ramsey med 4 assist var (Payet gjorde 2 assist)


Lag som överraskar: Portugal

Senaste stor sensationen var nära när Portugal nådde final i EM 2004 på hemmaplan, då med en ung Cristiano Ronaldo. Nu 12 år senare har Ronaldo utvecklats något enormt och vidare förklaring behövs inte. Sedan dess har Portugiserna enbart som längst befunnit sig i slutspelssemifinal, den gången i EM 2012. Senaste 2 EM slutspelen har man blivit utslagen av Spanien efter straffläggning och noterbart är att Spanien kom att bli mästare båda gångerna. I år lossnar det för portugiserna som tar sig hela vägen till final!

Utfall: Portugal, tog EM-guld 2016!


Spelare som överraskar: Romelu Lukaku

Belgaren befinner sig i toppen av Premier Leagues skytteliga med 18 mål när säsongen nu är summerad. Han spelar som anfallare i EM i ett Belgien som förväntas överraska i sommar. De senaste två träningslandskamperna har han nätat två gånger och i ett offensivt Belgien kommer han peta in ett antal baljor. Romelu Lukaku är den stora överraskningen i fotbolls EM 2016 och kommer jagas av storklubbar efter sommarens slutspel.

Utfall: Alvaro Morata (gjorde 3 mål på 4 matcher och visade storform!)


EMs bästa spelare: Paul Pogba

Paul Pogba har trots sin unga ålder hunnit med en hel del i karriären. Från att vara petad i United är han nu storstjärna i Juventus och jagas bland andra av Real Madrid. I sommar får han chansen att leda sitt land till framgångar och han blir den viktigaste spelaren i Frankrike och kommer även vara den bästa spelaren i turneringen när fotbolls EM 2016 summeras efter Frankrikes EM-guld den 10:e juli.

Utfall: Antoine Griezmann (gjorde 6 mål och 2 assist och dominerade fotbolls EM 2016!)


Du kan även läsa om EM-bloggens ”EMs på förhand bästa elva” här!

/Karzan

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: