Ronaldo mot Bale – Head to Head

Cristiano Ronaldo vs Gareth Bale - Head to Head

Ronaldo mot Bale – Head to Head

Imorgon kväll är det dags för den första semifinalmatchen mellan Portugal och Wales. En match mellan två fotbollsnationer med olika bakgrund, en nation som snuddat på titlar men som inte räckt till mot en nation som överraskat och redan överträffat sig själva.

Det är dock inte bara en match mellan två lag som spelat sig hit utan även en match mellan två lag som innehar varsin storstjärna som influerat, inspirerat och skjutit lagen till denna semifinalplats. Cristiano Ronaldo mot Gareth Bale, matchen i matchen, eller snarare Portugal mot Wales, matchen i Real-stjärnornas match.

En rutinerad, tre gånger Ballon d’Or vinnare mot en framtida Ballon d’Or kandidat.

Cristiano Ronaldo har vunnit allt och lite till, Bale är på god väg dit – Dock saknar dessa storspelare en merit, en stund av glans under sitt lands färger när en internationell titel bärgas. Ronaldo har varit nära förr, men missat chansen. Nu 31 år gammal kan detta vara hans sista chans på en titel med landslaget och han tänker inte skänka iväg den så lätt.

Bale var aldrig menad att spela en semifinal i EM och själva kvalificeringen till mästerskapet var i sig en bedrift för walesisk fotboll. Nu är laget två matcher ifrån ett minst sagt sensationellt EM-guld. Nej, guld för Bale blir det inte, desto större chans har Cristiano Ronaldo som efter ”endast” två mål i turneringen är revanschsugen som endast han kan vara.

Inför kvällens semifinal på Stade de Lyon har EM-bloggen tagit fram Head 2 Head-statistik som visar de två världsstjärnornas form!

Spelarstatistik

Real Madrid 2015/2016

Spelade matcher
Ronaldo – 53
Bale – 34

Mål
Ronaldo – 52
Bale – 20

Assist
Ronaldo – 15
Bale – 13

Skott
Ronaldo – 336 (144 på mål)
Bale – 120 (44 på mål)

I klubblaget har Ronaldo spelat lagets allra flesta matcher och har stått för ett makalöst facit med 52 mål på 53 matcher för Real Madrid. Bale har gått lite tyngre i och med skador men har trots det mäktat med 20 mål på 34 matcher. Klart är dock att Ronaldo är den bättre målskytten och inte någon kan mäta sig med honom idag gällande den statistiken. Med det sagt så är Ronaldo ivrigare med att hitta mål vilket speglas i antal skott. Han har överlägset flest skottförsök i Spanien med 336 varav 144 har träffat mål. Bale i sin tur har avlossat 120 skott varav 44 träffat mål. Var så säkra på att dessa giganter även i morgondagens kamp kommer avlossa sin bössor i hopp om att skicka sitt landslag till finalen på Stade de France!


Fotbolls EM 2016

Spelade matcher
Ronaldo – 5
Bale – 5

Mål
Ronaldo – 2
Bale – 3

Assist
Ronaldo – 1
Bale – 0

Skott
Ronaldo – 36 (9 på mål)
Bale – 21 (14 på mål)

Rätt passningar (procentuellt)
Ronaldo – 86.6%
Bale – 69.3%

Skapade målchanser
Ronaldo – 8
Bale – 4

Minuter per skapad målchans
Ronaldo – 64
Bale – 111

Skott som blir mål (procentuellt)
Ronaldo – 5.6%
Bale – 14.3%

I EM har Bale gjort ett mål mer än Ronaldo men detta kompenserar Ronaldo med en assist, något inte Bale lyckats med hittills i fotbolls EM 2016. Dessutom har Ronaldo visat förmågan att skapa målchanser, dubbelt så många som Bale. Med det sagt har Bales avslut varit giftigare där 14,3% av hans skott leder till mål, endast 5,6% av Ronaldos avslut har letat sig in i mål.

Oavsett match, resultat och prestation kommer dessa två enastående Champions League-mästare göra allt för sina landslag. Favoritskapet tillhör Portugal och Ronaldo som var nära ett EM-guld redan 2004, då som tonåring, nu med många års rutin, många utmärkelser och hundratals fler mål i ryggen är han mogen för uppgiften! Portugal står som segrare och skickar hem ett tappert och väldigt imponerande Wales!

Se det bästa från Real Madrid-stjärnorna!

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: