Matchdag 3 – Införrapport

GermanySöndag och dags för nya matcher! Idag är det lag ifrån Grupp C och Grupp D som går in i sommarens mästerskap. Turkiet-Kroatien, Polen-Nordirland och till sist guldfavoriten Tyskland som ställs emot Ukraina. Intressanta matcher där mötet klockan 15:00 på Parc des Princes mellan Turkiet och Kroatien mycket väl kan komma att bli en sevärd match. Två lag med stor rivalitet och många skickliga spelare, läs vidare för att få de senaste förutsättningarna inför matcherna.

Turkiet – Kroatien

Turkiet kommer till EM efter att ha vunnit fyra av fem träningsmatcher, endast förlusten mot England med 2-1 som inte gick turkarnas väg. Truppen består av till mestadels spelare ifrån den inhemska ligan, främst de tre storklubbarna Galatasaray, Fenerbahce och Besiktas. Bland lagets stjärnor så sticker Hakan Calhanoglu, Nuri Sahin och Arda Turan ut som de starkast lysande. Det är på mittfältet Turkiet har sina största styrkor med mycket spelskickliga och kreativa spelare. I en match mot Kroatien med ett liknande spelarmaterial kan vi förvänta oss mycket kamp om mittfältet, laget som går vinnande ur den striden har en stor chans på tre poäng.

Motståndaren för kvällen, Kroatien, har spelat bra i matcherna inför EM även om motståndet varit klart överkomligt. I det sista genrepet slog man San Marino med hela 10-0, ett av Europas svagare lag men trots det starkt att göra tvåsiffrigt antal mål. Kroatien kan mycket väl bli en skräll i sommarens EM då man befogar över en mycket talangfull grupp av spelare. Skulle man lyckas pricka formen på någon utav anfallarna så finns där gott om kvalitet i resten av laget för att detta ska bli ett mästerskap att minnas för kroaterna.

Polen – Nordirland

Robert Lewandowski och hans Polen möter Nordirland klockan 18:00 på Stade de Nice i en sevärd match. Polen är ett lag som kan bli en otrevlig överraskning för många lag EM, får man igång Lewandowski likt man gjorde i kvalet så finns alla möjligheter till minst en kvartsfinal.

På andra sidan står ikväll ett av EM:s sensationslag, Nordirland. Man vann överraskande sin kvalgrupp och ska nu spela sitt första internationella mästerskap någonsin. Det är snarare kollektivet än de stora stjärnorna som tagit laget dit dem är idag. Även om Nordirland inte är landslaget som drar till sig den stora massans uppmärksamhet så kan få ha undgått succéspelaren, och numera också Youtube-profilen Will Grigg. Spelaren som till vardags huserar i Wigan, nyligen klara för Championship, har denna säsong gjort 24 mål och tack vare detta fått en ramsa uppkallade efter sig. En ramsa som snabbt gjort succé på sociala medier och Will Grigg är numer namnet på allas läppar, Lord Bendtner får ursäkta men Danmark är inte med i EM.

Oavsett Will Griggs briljans så är detta en match som Polen ska vinna men räkna inte med någon kross. Nordirland är ett mycket disciplinerat lag som sällan faller ur ramen i matcherna, uddamålsvinst att vänta , 1-0 till Polen.

Tyskland – Ukraina

En av de stora guldfavoriterna ger sig på söndag kväll in i sommarens EM i Frankrike. Tyskland är laget som många tror kommer att plocka hem turneringen. Man har en lång och framgångsrik historia i mästerskapssammanhang och trots en del skadebekymmer så är det med en stark trupp Tyskland ska spela hem sin 9:e EM-medalj. Ilkay Gündogan, Marco Reus och Antonio Rüdiger är några utav spelarna som missar sommarens EM. Ersättare finns det dock gott om och kollar man igenom truppen med bland andra Toni Kroos, Mesut Özil och Thomas Müller så inser man snabbt att Tyskland blir en nation att räkna med.

Ukraina är ett lag som är något svårberäknat, vill det sig väl och alla spelare har en bra dag så är man otroligt svårslagna. Spelare som Andriy Yarmalenko och Yevhen Konoplyanka måste spela på topp för att detta ska bli Ukrainas mästerskap.

Matchen på Stade Pierre-Mauroy kan komma att bli en tuff utmaning för Tyskland men man ska självklart vara favoriter till att vinna matchen, 2-0 och tysk seger.

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: