Införrapport – Matchdag 8

CroatiaSjälvklart är Italien – Sverige matchen som vi alla lägger störst fokus vid under dagen, mer info om den hittar du här. Utöver Sveriges match spelas två andra intressanta matcher i Grupp D, Tjeckien – Kroatien samt Spanien – Turkiet. Läs vidare för att få de senaste förutsättningarna inför matcherna!

 

Tjeckien – Kroatien, 18.00 Stade Geoffroy Guichard

Efter att ha hållit undan i 87 minuter så fick Tjeckien till slut ge vika för den spanska pressen, 1-0 slutade premiärmatchen. Man fick försvara sig djupt under hela matchen och hade ett bollinnehav på ynka 33%. Matchen mot Kroatien kan komma att bli liknande då Kroatien precis som Spanien befogar över ett otroligt bolltryggt mittfält. Den tjeckiska defensiven såg stark ut och det gäller att man sätter de målchanserna som dyker upp i matchen för att komma iväg med ett bra resultat.

Kroatien mötte Turkiet i första omgången och vann med 1-0 efter en välspelad match ifrån kroaternas sida. Man skapade många fina lägen och kunde mycket väl ha vunnit med en större segermarginal. Mittfältet tillhör ett av turneringens bästa med bland annat Luka Modric som senast gjorde ett drömmål. Mot Tjeckien ska man ha en god chans att vinna, det gäller att bibehålla rörelse i spelet och hela tiden tvinga det tjeckiska försvaret till förflyttningar. Gör man ett bra jobb i denna match så är en seger nära till hands, 2-0 Kroatien.

 

Spanien – Turkiet, 21.00 Stade de Nice

Spanien öppnade EM 2016 i Frankrike med en planenlig seger emot Tjeckien men det var en seger som satt långt inne. Trots ett massivt spelövertag så dröjde fram till matchens sista minuter innan Gerard Piqué tillslut kunde sätta 1-0. Det saknades under långa stunder rörelse i spelet, något som är vitalt mot ett lågt liggande försvar. En matchbild likt den mot Tjeckien är något som Spanien kommer att få vänja sig vid då man är det mest spelskickliga laget i turneringen.

Turkiet imponerade inte i sin första match då man mötte Kroatien och föll med uddamålet. Trots spelare som Arda Turan, Selcuk Inan med flera så lyckades man inte skapa några riktigt farliga målchanser. Mot Spanien kommer man att få sjunka djupt och satsa på omställningar, något som inte passa Turkiet alltför bra. Man vill gärna vara det bollförande laget själva och detta kan innebära problem mot Spanien. Slutresultat, 2-0 Spanien.

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: