Införrapport – Matchdag 12

SpainGruppspelet går in i ett avgörande skede och det spelas både idag och imorgon fyra matcher varje dag. FotbollsEM2016 ger dig de senaste förutsättningarna inför dagens matcher med avspark klockan 18.00 och 21.00. Missa inte det glödheta mötet mellan Kroatien och Spanien, en avgörande match om vem som ska sluta som gruppsegrare!

 

Nordirland – Tyskland, 18.00 Parc des Princes

Tyskland sitter i en bra sits inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Nordirland. Ett oavgjort resultat och man är klara för avancemang, det kan till och med räcka för att vinna gruppen. Nordirland är självklart ett lag man ska vinna över men man får se upp för underskattning. Laget ifrån de brittiska öarna har visat förr att man inte är någon slagpåse.

Nordirland kom till EM som ett av de lägst rankade lagen men har efter två matcher visat att man håller även mot de bästa. Efter en stabil 2-0 seger mot Ukraina i förra matchen så är man vidare vid en vinst ikväll och slutar trea vid oavgjort eller förlust. Goda chanser till avancemang för Nordirland här alltså vilket måste anses som en stor skräll! 0-3 Tyskland

 

Ukraina – Polen, 18.00 Stade Velodrome

Vad som mycket väl hade kunnat vara en mycket spännande match blir istället ett möte mellan redan utslagna Ukraina och tabelltvåan Polen. Ukraina har spelat under alla förväntningar och checkar ut ifrån sommarens mästerskap med en insats som hör till de allra sämsta. Man ligger hopplöst sist inför kvällens match och har ingen chans på avancemang.

Att Ukraina inte har något som helst att spela för gör att Polen kan komma att få en bekväm resa i kvällens match. Skulle polackerna vinna samtidigt som Nordirland lyckas plocka poäng mot Tyskland så slutar man gruppsegrare. 0-2 Polen

 

Kroatien – Spanien, 21.00 Stade de Bordeaux

Ett stjärnspäckat möte tar vid på Stade de Bordeaux under kvällen när redan slutspelsklara Spanien ställs emot Kroatien. Vid oavgjort resultat är spanjorerna vidare som gruppetta och Kroatien som klar tvåa. Spanien visade upp ett mycket bra spel senast när man mötte Turkiet, 3-0 då. Många var vi nog efter den matchen som fick en ny guldkandidat i tankarna, inte många lag kan komma upp i Spaniens nivå när man spelar som sist.

Kroatien har spelat in fyra poäng så här långt, senast tappade man lite överraskande en trygg 2-0 ledning mot Tjeckien till ett oavgjort resultat. En poäng räcker ikväll för kroaterna eller att Tjeckien inte vinner mot Turkiet. Mycket talar för att det blir ytterligare matcher för Luka Modric och killarna i EM 2016. 2-1 Spanien

 

Tjeckien – Turkiet, 21.00 Stade Bollaert-Delelis

Match mellan de två sämst placerade lagen i Grupp D, Tjeckien mot Turkiet. Tjeckien behöver vinna sin match för att vara helt klara för avancemang samtidigt som Kroatien inte vinner sin match. Man kommer senast ifrån en stark insats då man hämtade upp 2-0 till 2-2 mot Kroatien, något som säkert ingav en hel del självförtroende i det tjeckiska laget.

Turkiet är ett av EM:s sämsta lag så här långt, man ligger sist med noll inspelade poäng. För att ens ha chans på avancemang krävs en seger och således en tredjeplats i gruppen. Man kommer säkerligen gå för vinst men frågan är om inte ett mer motiverat Tjeckien är för svåra för turkarna, 2-1 Tjeckien.

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: