Införrapport final | Portugal – Frankrike 10/7

Det är dags för EM-final, Portugal - Frankrike!

Efter en månads fotbollsfest, 50 spelade EM-matcher och 22 utslagna lag, återstår det nu endast två lag som ska göra om det åtråvärda EM-guldet. Portugal kryssade sig hela vägen till semifinal och lyckades vässa formen och tysta kritikerna efter en bekväm 2 – 0 seger mot Wales. Frankrike har motsvarat alla förväntningar så långt och svek inte heller hemma supportrarna när Tysklands besegrades under torsdagskvällen. Nu är det dags för den stora finalen på Stade de France, den mellan Portugal – Frankrike!

Portugal – Frankrike, 21:00 Stade de France

Inför fotbolls EM 2016 var det många som trodde på det franska landslaget som efter många år av konflikter och obalans, hittat rätt i laget. Under EM på hemmaplan skulle laget bara ta sig till final, nu med facit i efterhand, efter att ha slagit ut världsmästarna i semifinalen, är laget nära ett EM-guld på hemmamark.

Det kvarstår dock ett hinder och det är inget enkelt hinder att överkomma även om Frankrike är favoriter i finalen. Portugal har resultatmässigt inte presterat likt förväntat. Efter tre raka kryssmatcher i gruppen tog laget en tredje plats i gruppen bakom sensationen Island och ett imponerande Ungern. Portugal fortsatte att spela oavgjort efter fulltid men lyckades trots det slå ut både Kroatien och Polen vilket visat på styrka. I semifinalen senast krossade Portugal Gareth Bale och hans Wales med en bekväm 2 – 0 seger och första vinsten efter fulltid var faktum. Ronaldo gjorde det som krävdes och nickade Portugal till EM-final och lagom till den avgörande finalen har Portugal hittat formen och spelar oerhört kreativt och välbalanserat trots skador i backlinjen.

Nu möter Portugal inte bara ett stjärnspäckat, formstarkt och självförtroende rikt lag, utan möter istället en hel nation när lagen på söndag gör upp om EM-guldet. Frankrike har även de vässat formen och en 0 – 2 seger mot Tyskland styrker detta.

Värdnationen har axlat pressen och med en effektiv anfallstrio på topp är laget ytterst nära ett efterlängtat EM-guld. Finalen blir en jämn match där Frankrike dock kommer äga större delen av bollinnehavet, något som passar de kontringsskickliga spelare som Portugal besitter. Frankrike som kommer styra matchen kommer att skapa målchanser med sin giftiga trio i storform. Portugal blir dock vassa, i omställningsspelet och med Cristiano Ronaldo i spetsen kan Portugal mycket väl vinna den här matchen. Matchen slutar 1 – 1 och i förlängningen skjuter Ronaldo Portugal till EM-guld! Slutresultat, 1 – 2 till Portugal.

Marknadens bästa odds hos William Hill

Frankrike som kommer äga bollinnehavet och skapa målchanser, i offensiv väg innebär det chans till många hörnor. Vare sig Portugal leder matchen eller ifall det står lika, kommer Frankrike, ju mer matchen lider, känna pressen från supportrarna, trycka tillbaka Portugal och därmed öppnar det för ytterligare hörnor. Hos William Hill kan du spela Frankrike -1 hörna till stabila oddset 1.85!

Hos William Hill finner du marknadens bästa odds och just nu kan du spika Frankrike -1 hörna till 1.85, läs mer här! 

Missa inga speltips under VM, gå med i vårt nyhetsbrev nu och bli belönad med exklusiva bonuspaket!
Tagged with: