Arenor

Vilka arenor kommer fotbolls-EM spelas på?

Stade-de-France

Stade de France är Frankrikes nationalarena. Arenan har en kapacitet på 80 000 sittplatser och byggdes år 1998 inför Fotbolls VM. Läs mer om Stade de France här.

 

 

 

 

stade-velodrome

Stade Vélodrome är Olympique de Marseille hemmaarena som byggdes 1937 inför VM i fotboll 1938. År 2014 var det dags för renovering och en utökning av kapaciteten. Idag tar arenan 67 000 åskådare. Läs mer om Stade Véldrome här.

 

 

 

Stade des Lumiéres

Stade de Lyon är en arena som byggs inför fotbolls-EM och arenan kommer ha en kapacitet på 59 500 åskådare. Läs mer om Stade de Lyon här.

 

 

 

 

Parc des Princes

Parc des Princes är Paris Saint-Germain FC och Zlatan Ibrahimovic hemma arena. Parc des Princes var den franska nationalarena i fotboll fram till 1998 när Stade de France byggdes. Läs mer om Parc des Princes här.

 

 

 

Grand Stade Lille Métropole

Stade Pierre-Mauroy tidigare känd under namnet Grand Stade Lille Métropole är en mycket modern arena som invigdes år 2012. Den totala kapaciteten är 50 186 åskådare. Läs mer om Stade Pierre-Mauroy här.

 

 

 

 

 

Stade Félix Bollaert

Stade Bollaert-Delelis är en fotbollstadio i Lens som är FC Lens hemmaerna. Den totala kapaciteten är 41 800 sittsplatser. Arenan var även en av spelplatserna under Fotbolls-VM i Frankrike 1998. Läs mer om Stade Bollaert-Delelis här.

 

 

 

 

Stade Bordeaux-Atlantique

Stade de Bordeaux är en arena som byggs för EM-Slutspelet. Totalt kommer Stade de Bordeaux att ha en kapacitet på 43 500 åskådare. Läs mer om Stade de Bordeaux här.

 

 

 

Stade Geoffroy-Guichard

Stade Geoffroy Guichard är en arena som är belägen i Saint-Étienne som är hemmaarenan för fotbollslaget AS Saint-Ètienne. Arenan invigdes i september år 1931. Inför fotbolls VM år 2008 i Frankrike renoveras arenan och idag har Stade Geoffroy Guichard en kapacitet på 35 616 åskådare. Läs mer om Stade Geoffroy Guichard här.

 

 

Stadium Muncipal

Stade de Toulouse är en arena som byggdes år 1937. Som många andra arenor så renoverades Stadium de Toulouse inför fotbolls-vm. Idag har arenan en kapacitet på 35 472 åskådare. Läs mer Stadium de Toulouse här.

 

 

 

Allianz RivieraStade de Nice är en arena som är belägen i Nice. Arenan har en kapacitet på 35 624 åskådare. Läs mer om Stade de Nice här.